Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Έρχονται νέα μηχανήματα στο ΕΣΥ για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις! Ξεκινά πενταετές πρόγραμμα με 5 εκατ. ευρώ

Της Δημητρας Ευθυμιάδου

Ένα πενταετές πρόγραμμα για την καταπολέμηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων ξεκινά το υπουργείο Υγείας. Το πρόγραμμα θα είναι χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχοςπροκειμένου να περιορισθούν δραστικά τα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία που οδηγούν στο θάνατο εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

Η σχετική ρύθμιση προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την επικύρωση της σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με το Ίδρυμα, που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα.

Το σχέδιο υλοποίησης του προγράμματος- όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο- θα είναι διάρκειας 5 ετών και θα κοστίσει συνολικά 5 εκατ. ευρώ από τη δωρεά.
Με βάση τη σύμβαση θα πρέπει να γίνουν εκπαιδευτικά προγράμματα στο προσωπικό αλλά και να εγκατασταθούν σύγχρονα συστήματα ελέγχου των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εδώ και καιρό ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης, που λίγο έλλειψε να χάσει τη ζωή του από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, ζητούσε επισταμένως από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την άμεση επίλυση του μεγάλου προβλήματος των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που στοιχίζουν τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων κάθε χρόνο. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Δείτε πόσοι Έλληνες χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία από λοιμώξεις! Τι ζητά ο Θ.Πλεύρης»

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ξεκινήσει μελέτη για την εγκατάσταση συστημάτων στα νοσοκομεία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου