Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Προσωρινή αναστολή των πτήσεων από Κατάρ

Συντάκτης: Virus

Στην απόφαση αναστολής των πτήσεων από και προς το Κατάρ οδηγήθηκε η κυβέρνηση, καθώς σε χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα, η οποία έφθασε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», εντοπίστηκαν 12 κρούσματα του κοροναϊού SARS-COV-2.

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε έλεγχο από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στους 91 επιβαίνοντες.

Ειδικότερα, 9 από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες «φιλοξενούνταν» μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Στο ξενοδοχείο θα παραμείνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, θα μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σημειώνεται ότι τους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση επτά ημερών.

Κατόπιν της διαπίστωσης των προαναφερόμενων επιδημιολογικών δεδομένων, οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου