Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Πώς θα μειώσουμε το clawback – Τι ανακοίνωσε σε εκδήλωση του ΙΣΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Πώς θα μειώσουμε το clawback – Τι ανακοίνωσε σε εκδήλωση του ΙΣΑ

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το clawback σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια ΙΣΑ.

HR

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως με τα μέτρα που λαμβάνονται θα μειωθεί το clawback το οποίο πνίγει εργαστηριακούς γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα.

Μιλώντας ο υπουργός Υγείας στην εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του ανέφερε πώς με μια σειρά μέτρων όπως η εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων, ο δραστικός έλεγχο σε περιπτώσεις προκλητής ζήτησης και η ψηφιακή μορφή σε όλες τις εξετάσεις από 1η Ιουνίου, θα επιφέρουν μείωση του clawback .

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι εργαστηριακοί γιατροί στην Περιφέρεια και τα μικρά διαγνωστικά κέντρα- συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους με κύριο αίτημα την κατάργηση του.

Αναφερόμενος ο κ.Γεωργιάδης στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για τον περιορισμό του clawback των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηριακών γιατρών, ανακοίνωσε ότι η ΗΔΙΚΑ θα κλειδώνει αυτόματα στο πρόγραμμα «Σ. Δοξιάδης» όλες τις εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου που συνταγογραφούν οι γιατροί και οι οποίες θα εξαιρούνται από το clawback.

Γιώργος Πατούλης: Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται

Ανοίγοντας την εκδήλωση με τίτλο, «100 χρόνια ΙΣΑ. Σύγχρονες προκλήσεις του επαγγελματία ιατρού», ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι φέτος ο μεγαλύτερος Ιατρικός Σύλλογος της χώρας γιορτάζει τα 100 χρόνια μιας σημαντικής διαδρομής.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται. Η πολιτεία οφείλει να επενδύσει στην δημόσια υγεία, διαθέτοντας τα απαιτούμενα κονδύλια και να διασφαλίσει προϋποθέσεις αξιοπρεπούς εργασίας, στο υγειονομικό δυναμικό», τόνισε. Και συνέχισε:

«Η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να χαράξει μια αναπτυξιακή πορεία στο χώρο της υγείας και να διασφαλίσει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, όχι μόνο για τους Έλληνες πολίτες αλλά και για τον παγκόσμιο ασθενή. Για να γίνει αυτό όμως, όπως είπε, θα πρέπει να υπάρξει δομημένη εθνική στρατηγική για τη δημόσια υγεία, η οποία θα πρέπει να εφαρμόζεται ανεξάρτητα από τις κυβερνήσεις και τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες.

«Τα αποσπασματικά μέτρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Καλύπτουν προσωρινά ένα πρόβλημα και την ίδια ώρα ξεπηδάνε άλλα.

Η πολιτική για την υγεία πρέπει να είναι σταθερή χωρίς κομματικές αποχρώσεις, με βάση έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό που πρέπει να υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις».

1 σχόλιο:

  1. Θυμηθηκα το παλιο πλην επικαιρο συνθημα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο ,καταλαβαινετε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή