Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Σταφυλόκοκκος εντοπίστηκε στα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση σε 56 παιδιά

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Η εργαστηριακή διερεύνηση των γευμάτων για τον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση στους μαθητές, έδειξε το μικρόβιο του σταφυλόκοκκου.

Η ανάλυση έγινε από το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία, όπου απομονώθηκε ο σταφυλόκοκκος σε 10 δείγματα φαγητού, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν αποκλείεται το πρόβλημα να προκλήθηκε
στην παρασκευή.

Δηλαδή, η μόλυνση του φαγητού να προκλήθηκε από πλημμελείς συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας και μάλιστα πιθανότατα μετά το μαγείρεμα των γευμάτων.

Τα παραπάνω είναι τα πρώτα αποτελέσματα και μετά την Τετάρτη αναμένονται τα τελικά.

Πληροφορίες του iatropedia.gr αναφέρουν πως τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν 56 παιδιά και ένας δάσκαλος, ενώ ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τη επιδημιολογική διερεύνηση.

Αυτό που προσπαθούν να διαπιστώσουν οι επιστήμονες είναι εάν τα παιδιά που κατανάλωσαν τα γεύματα είχαν παραπάνω πιθανότητες να νοσήσουν από σταφυλόκοκκο σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν κατανάλωσαν τα συγκεκριμένα γεύματα, ενώ στο τελικό πόρισμα θα συμπεριληφθούν και πληροφορίες από τις εργαστηριακές εξετάσεις (κοπράνων) των ίδιων των παιδιών που υπέστησαν δηλητηρίαση, ώστε να εξαχθούν ακόμη πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου