Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Με κινητοποιήση απαντούν οι Εργαστηριακοί Ιατροί στον ΕΟΠΥΥ για την λύση συμβάσεων

Συντάκτης:
Virus

Στο πλευρό των Εργαστηριακών Ιατρών βρίσεται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλύπτοντας την κινητοποίησή τους. Στην προειδοποίηση για διακοπή σύμβασης από τον ΕΟΠΥΥ αντιδρούν με μαζική κινητοποίηση.

Ο ΠΙΣ τονίζει ότι διεκδικούν για 12 ολόκληρα χρόνια το αυτονόητο: να αμείβονται, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, για το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Βολές εξαπολύει ο ΠΙΣ στον ΕΟΠΥΥ ότι καταλογίζει στα εργαστήρια τις υπερβάσεις του κλειστού κι ελλειμματικού προϋπολογισμού του, μετακυλίοντας στους εργαστηριακούς υπέρογκα χρέη. Η μετατόπιση αυτή των βαρών οδηγεί αρκετούς ιατρούς να βάλουν λουκέτο στα ιατρεία τους, ενώ άλλοι αδυνατούν να βγουν στη συνταξιοδότηση. Ο ΠΙΣ κατηγορεί τον ΕΟΠΥΥ δεν έχει εφαρμόσει ακόμη τις Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες ορθής κλινικής συνταγογράφησης και τα διαγνωστικά πρωτόκολλα. Αποτέλεσμα είναι η προκλητή ζήτηση, την οποία καλούνται να υποστούν τα εργαστήρια με ληστρικά μέτρα υφαρπαγής των χρημάτων που δικαιούνται.

Η ανακοίνωση της επίπτωσης λύσης συνεργασίας σε περίπτωση άρνησης εξυπηρέτησης φαίνεται πως ξεχείλισε το ποτήρι για τους εργαστηριακούς γιατρούς. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΠΙΣ οι εργαστηριακοί γιατροί οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή χωρίς να έχουν ευθύνη, ενώ πλέον δεν τολμούν να αντιδράσουν γιατί απειλούνται με διακοπή της σύμβασή τους!

Σε απάντηση στον ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται μαζικές κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών. Ο ΠΙΣ προειδοποιεί ότι «οι επιπτώσεις, στην περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ επιχειρήσει να προχωρήσει στην απονενοημένη διακοπή χιλιάδων συμβάσεων, θα είναι τραγικές για τους ασθενείς της χώρας. Ελπίζουμε ότι θα αναλογιστεί τις συνέπειες και δεν θα το επιχειρήσει».

Ο ΠΙΣ καλεί τον ΕΟΠΥΥ να διαπραγματευτεί την κατάρτιση Συλλογικής Σύμβασης με τον ΠΙΣ, «όπως έχει υποχρέωση από το νόμο, αλλά αρνείται πεισματικά να το πράξει παρά τις επανειλημμένες προτροπές μας τόσο προς τη Διοίκησή του, όσο και προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

2 σχόλια:

  1. Ολοι πρεπει να αναλαμβανουν την ευθυνη για τις επαγγελματικες τους επιλογες .Ας προσεχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κάνουν ηλίθιε κομπλεξικε 12.22 αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους απεργωντας

      Διαγραφή