Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται μίνι «ανασχηματισμός» μετά τις Ευρωεκλογές σε φορείς και Οργανισμούς – Όλο το παρασκήνιο

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται μίνι «ανασχηματισμός» μετά τις Ευρωεκλογές σε φορείς και Οργανισμούς – Όλο το παρασκήνιο

Ποια πρόσωπα θα αλλάξει το υπουργείο Υγείας μετά τις κάλπες σε μεγάλους Οργανισμούς και φορείς

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Μίνι ανασχηματισμό σε φορείς και Οργανισμούς ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας αμέσως μετά τις κάλπες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη έτοιμο το σχέδιό της για τις αλλαγές που θέλει να κάνει σε μεγάλους Οργανισμούς και φορείς του τομέα της υγείας.

Όπως είχε άλλωστε αποκαλύψει το HealthReport.gr, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εδώ και καιρό αναζητά στελέχη που να πληρούν τις δικές του προϋποθέσεις, ώστε να τα τοποθετήσει επικεφαλής σε διάφορους οργανισμούς.

Το τελευταίο διάστημα – ακόμη και εν μέσω του προεκλογικού αγώνα – o Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε συναντήσεις με στελέχη της αγοράς υγείας, ώστε να ανιχνεύσει τις προθέσεις τους, λένε πληροφορίες.

«Κλείδωσαν» τα πρόσωπα από το υπουργείο Υγείας

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας έχει βρει ήδη τα πρόσωπα με τα οποία θέλει να συνεργαστεί, και έχει «κλειδώσει» τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει μετά τις κάλπες.

Καλά γνωρίζοντες περιγράφουν στο HealthReport.gr ότι κάποια από τα στελέχη που θα αντικαταστήσουν – όπως όλα δείχνουν – σημερινούς προέδρους, δεν θα είναι ιδιαίτερα προβεβλημένα πρόσωπα, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλει να έχει στο πλευρό του άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του ανεξάρτητα εάν είναι γνώριμα στο ευρύ κοινό.

Πάντως επειδή ο νόμος Κεραμέως επιβάλει την προκήρυξη των θέσεων της Δημόσιας Διοίκησης, ο κ.Γεωργιάδης όπως λένε έγκυρες πληροφορίες, σκοπεύει να τοποθετήσει πρόσωπα σε προσωρινές θέσεις οι οποίες όμως θα λαμβάνουν παράταση έως ότου προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ.

Με τον τρόπο αυτό βέβαια θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον στον τομέα της υγείας που να εμπιστεύεται απόλυτα, ώστε να μπορεί να προχωρά και στις αλλαγές που ίδιος επιθυμεί. Εξάλλου ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, αφού εκτιμάται ότι τα στελέχη που θα αναλάβουν μετά τις ευρωκάλπες, θα μείνουν για πολύ καιρό στη θέση τους με δεδομένες τις καθυστερήσεις που παρουσιάζει το ΑΣΕΠ σε όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr διαβεβαιώνουν ότι ο υπουργός Υγείας έχει «εντοπίσει» ήδη τα πρόσωπα που θα καθίσουν στις καρέκλες του ΕΟΦ, του ΙΦΕΤ, αλλά και του ΕΟΠΥΥ, έχοντας μάλιστα λάβει και το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ταυτόχρονα όμως αναζητά και πρόσωπα για μικρότερους φορείς που ασχολούνται με τα νοσοκομεία και μπορούν στο μέλλον να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο στο ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου