Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Στην τελική ευθεία οι πρώτοι πίνακες του ΑΣΕΠ για τους Διοικητές ΥΠΕ

Στην τελική ευθεία οι πρώτοι πίνακες του ΑΣΕΠ για τους Διοικητές ΥΠΕ

Όλο το παρασκήνιο και οι εκτιμήσεις για το πότε θα διοριστούν οι νέοι Διοικητές ΥΠΕ

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Σε αναμονή είναι οι υποψήφιοι Διοικητές ΥΠΕ, καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι πρώτοι πίνακες με τους 15 επικρατέστερους υποψήφιους που πέρασαν με καλό βαθμό το γραπτό τεστ του ΑΣΕΠ και διαθέτουν και τα απαραίτητα τυπικά προσόντα όπως προβλέπει ο νόμος Κεραμέως.

Παρότι το ΑΣΕΠ κατά τη συνήθη τακτική του καθυστερεί σημαντικά και σε αυτόν τον διαγωνισμό, οι πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι πίνακες βρίσκονται προ των πυλών.

Δεν είναι τυχαίο πάντως πως και ο επικεφαλής του ΑΣΕΠ αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση για να δικαιολογήσει ότι ο φορέας δεν καθυστερεί με τους διαγωνισμούς, παρότι οι καταγγελίες είναι αλλεπάλληλες για τις περισσότερες διαδικασίες που διεξάγει.

Πηγές του HealthReport.gr πάντως τονίζουν ότι ολοκληρώνονται εντός των ημέρων και οι τελευταίες συναντήσεις ώστε οι πίνακες με τις 15αδες να δοθούν στη δημοσιότητα.

Να υπενθυμιστεί ότι από τον διορισμό των Διοικητών ΥΠΕ εξαρτάται και ο διορισμός των νέων Διοικητών Νοσοκομείων καθώς στις επιτροπές που θα επιλέξουν τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων συμμετέχουν και οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών.

Οι προσωρινοί πίνακες με τους 15 υποψήφιους διοικητές ΥΠΕ για κάθε μία από τις 7 Περιφέρειες, θα παραμείνουν στον αέρα για 5 ημέρες ώστε να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος να υποβληθούν ενστάσεις από υποψηφίους που μπορεί να έχουν αντιρρήσεις ως προς τη μοριοδότηση τους.

Αμέσως μετά θα γίνει η οριστική μοριοδότηση προκειμένου να εξαχθεί η 7άδα ανά υγειονομική περιφέρεια. Οι τελικές λίστες με 7 πρόσωπα, θα είναι αυτές που θα περάσουν και από προσωπική συνέντευξη από την ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας επικεφαλής της οποίας είναι η Γενική Γραμματέας Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Διοικητές ΥΠΕ: Οι φήμες για το πόσοι θα παραμείνουν

Τα νέα στελέχη του ΕΣΥ θα φθάσουν με καθυστέρηση στις θέσεις τους καθώς ενώ αρχικά οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών επρόκειτο να διοριστούν πριν τις ευρωεκλογές, τελικώς όλη η διαδικασία θα πάει αρκετά μετά τις κάλπες. Σε ό,τι αφορά στους διοικητές των νοσοκομείων αυτοί δεν αναμένεται να μπούνε στο ΕΣΥ πριν έρθει το Φθινόπωρο, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

Εξάλλου η διαδικασία μέσω του ΑΣΕΠ καθυστερεί, με συνέπεια όμως τα νοσοκομεία να παραμένουν «παγωμένα», αφού τα υπάρχοντα στελέχη είναι σε αναμονή και κάνουν απλή διαχείριση στα ζητήματα που προκύπτουν.

Η ανησυχία αυτή των υπαρχόντων στελεχών δεν είναι βέβαια τυχαία. Πληροφορίες που διαρρέουν καθημερινά από υψηλόβαθμα κυβερνητικά κλιμάκια αναφέρουν ότι ελάχιστοι από τους σημερινούς διοικητές θα παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στους διοικητές των νοσοκομείων οι συζητήσεις που γίνονται, σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, μιλούν για περίπου 20% των σημερινών διοικητών που θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι νέα στελέχη.

Σχετικά με τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι δεν θα παραμείνουν πάνω από δύο άτομα στη θέση τους. Οι φημολογίες αυτές βέβαια δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το κλίμα στο ΕΣΥ, αφού οι επικεφαλής των μονάδων είναι σε αναμονή και βάζουν σε αναμονή και διάφορες διεργασίες μέσα στα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου