Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Ριζικός εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών του ΕΣΥ

Συντάκτης: Virus

Σημαντικές παρεμβάσεις για την ανανέωση του ΕΣΥ υλοποιούνται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης υποστήριξε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο «Αττικόν». Έμφαση έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την αναβάθμιση υγειονομικών δομών.

Στα οφέλη όπως η μεγαλύτερη ταχύτητα εξυπηρέτησης των πολιτών στα αναβαθμισμένα ΤΕΠ στάθηκε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι η ολοκλήρωση των έργων αναμένεται σε δυο χρόνια. Στόχος είναι το ΕΣΥ να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε ιατρική ανάγκη. Ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του έκανε λόγο «ριζικός εκσυγχρονισμό βασικών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Χαρακτηρίζοντας το «Αττικό» Νοσοκομείο «ναυαρχίδα» για ολόκληρο το λεκανοπέδιο, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην παρέμβαση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών «διπλασιάζοντας ουσιαστικά την επιφάνεια και ταυτόχρονα δημιουργώντας και πολύ σύγχρονες υποδομές για να μπορούμε να περιθάλψουμε οποιοδήποτε περιστατικό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, όσο σοβαρό και αν είναι αυτό».Όπως τόνισε ο ίδιος από το Ταμείο Ανάκαμψης, εξασφαλίστηκαν 36 δισεκατομμύρια ευρώ, και «είναι ένα μόνο, σημαντικό, από τα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία αξιοποιεί η χώρα μας για παρεμβάσεις σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων». Κάλεσμα έκανε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων για συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

Επίσης, ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στο ΤΑΙΠΕΔ, στο Υπουργείο, στο Νοσοκομείο για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που δρομολογούνται. Σε ότι αφορά στο Αττικό έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνιση της Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής κλινικής. Επίσης σχεδόν σε τελική φάση είναι η ανακαίνιση όλων των κοινόχρηστων λουτρών και σε σημαντικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις, στις οποίες στεγάζονται τα εξωτερικά ιατρεία και τρεις ακόμα κλινικές, η Πνευμονολογική, η Καρδιοχειρουργική και η Αγγειοχειρουργική.

Ακόμη, δρομολογείται η πολυεπίπεδη αναβάθμιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, ακολουθώντας νέα πρότυπα. Στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται η αναβάθμιση του οικοδομικού και ηλεκτρομηχανολογικού εκσυγχρονισμού του τμήματος, η πλήρης ανακατασκευή και αναδιαρρύθμιση όλων των αιθουσών, καθώς και η επέκτασή του ΤΕΠ κατά περίπου 465 τετραγωνικά μέτρα. Το ΤΕΠ θα μετατραπεί σε κέντρο τραύματος επιπέδου 4, για την διαχείριση πιο σοβαρών περιστατικών.

Προς το παρόν το ΤΕΠ έχει μετεγκατασταθεί σε άλλο χώρο. Κατά την επίσκεψη ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις μελέτες που έχουν γίνει, για την εκτέλεση των πρόδρομων εργασιών και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, που προβλέπει την περάτωση όλων των εργασιών στα τέλη του έτους. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν και ενημέρωσαν για την πορεία των έργων οι υφυπουργοί Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Μάριος Θεμιστοκλέους, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο διοικητής του ΠΓΝ «Αττικόν», Σπύρος Αποστολόπουλος.

1 σχόλιο: