Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Κραυγή αγωνίας των ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών για τις οφειλές



Θέτουν διορία στο υπουργείο Υγείας για να πληρώσει 100 εκατ. ευρώ έως τις 27/8


Tην πληρωμή ποσού 100 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος -του τρέχοντος μήνα και συγκεκριμένα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 27 Αυγούστου, σε διαφορετική περίπτωση ο κλάδος θα προβεί σε κινητοποιήσεις, ζητεί σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμο Βουδούρη με κοινοποίηση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά, η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Οι εκπρόσωποι μάλιστα της Ενωσης, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας κκ. Γρηγόρης Σαραφιανός και Γιώργος Αλαφούζος, υπογραμμίζουν στην επιστολή, πως σταδιακά ο κλάδος συρρικνώνεται, καθώς ήδη τους προηγούμενους δύο μήνες έκλεισαν δύο κλινικές και τον δρόμο αυτό φαίνεται ότι θα ακολουθήσει προσεχώς και άλλος σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων.


Η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών αναμένει λοιπόν στις 27 Αυγούστου την καταβολή των δύο προκαταβολών και των δύο εκκαθαρίσεων νοσηλίων, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ περίπου, σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζει, «είμαστε αναγκασμένοι, απέναντι στους εργαζομένους μας, απέναντι στους ασθενείς μας αλλά και στις οικογένειές μας να προβούμε σε κινητοποιήσεις ης οποίες θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες». Και συνεχίζει ακόμη στην επιστολή της η Ενωση: «Την προηγούμενη εβδομάδα καταβάλλατε την προκαταβολή νοσηλίων μηνός Απριλίου 2012, η οποία, βάσει της μεταξύ μας συμφωνίας, έπρεπε να είχε καταβληθεί σης 15 Ιουνίου και έγκαιρα σας είχε εκταμιεύσει τα απαιτούμενα κονδύλια ο προηγούμενος υπουργός Υγείας κ. Χρήστος Κίττας, αλλά εσείς τα χρησιμοποιήσατε για την πληρωμή του "αγαπημένου" σας παρόχου.

Ηδη έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες σι προκαταβολές νοσηλίων μηνών Μαΐου (από 15 Ιουλίου) και Ιουνίου (από 15 Αυγούστου). Ταυτόχρονα ληξιπρόθεσμες είναι ήδη σι εκκαθαρίσεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012 (από 31/3 και 30/4 αντίστοιχα, βάσει της συμφωνίας που έχουμε υπογράψει στις 25/11/2011».

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών καταθέτουν επίσης τα εξής επιχειρήματα για την πληρωμή τους, «με την ελπίδα», όπως αναφέρουν, ότι «κυβέρνηση και ΕΟΠΥΥ επιθυμούν την επιβίωση όλων των συναδέλφων, χωρίς εξαιρέσεις»

«Επειδή αδυνατούμε να συνεχίσουμε την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους σας χωρίς την έγκαιρη πληρωμή σας, επειδή οι στρόφιγγες τραπεζικού δανεισμού μας έχουν προ πολλού κλείσει, επειδή όλοι οι προμηθευτές μας απαιτούν την πληρωμή τους απολύτως μετρητοίς, επειδή κινδυνεύουμε με προαωποκράτπση λόγω χρεών μας προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, επειδή δεν είναι δυνατό το προσωπικό μας να παρέχει την εργασία του απλήρωτο επί μήνες, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι προ-πληρώνονται κάθε μήνα, επειδή έχουμε γίνει αφερέγγυοι προς όλους, όχι από επιχειρηματικά λάθη, αλλά αποκλειστικά λόγω της συνεχιζόμενης ασυνέπειάς σας, επειδή η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και αντικείμενο επίλυσης της διοίκησής του και της πολιτικής ηγεσίας, επειδή δεν θα ανεχτούμε πλέον την επιλεκτική πληρωμή συγκεκριμένου παρόχου, όπως ανακοινώσατε στα ΜΜΕ, επειδή το υψηλό αίσθημα ευθύνης μας προς τους ασθενείς δεν μας επιτρέπει τον εκβιασμό σας χρησιμοποιώντας τους, επειδή δεν έχετε προγραμματίσει την πληρωμή του χρέους της πενταετίας 2007-2011. Αναμένουμε μέχρι τέλος του μήνα τις πληρωμές μας».

ΠΗΓΗ:iatrikostypos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου