Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ενημέρωση ΠΑΣΙΔΙΚ για συνάντηση φορέων

Ανακοίνωση - Ενημέρωση 31 08 2012 ( Ενημέρωση για το Δ.Σ. )


Αθήνα, 31/08/2012

Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Όπως σας είχαμε ανακοινώσει, την Τετάρτη 29/08/2012, διεξήχθει στα γραφεία του Συνδέσμου μας, διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή και άλλων ιδιωτικών φορέων υγείας , με μοναδικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία των ενεργειών μας για την αντιμετώπιση της καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλομένων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

Μετά από γόνιμη συζήτηση στην οποία ακούστηκαν όλες οι απόψεις και αναλογιζόμενοι την εξαιρετικά δυσοίωνη συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας και οι πολίτες της, αποφασίσαμε να επιμείνουμε για ακόμη μία φορά, χωρίς εκβιαστικά διλλήματα, στην δύναμη του ειλικρινούς διαλόγου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναδεικνύοντας τα δίκαια αιτήματα μας, που είναι η ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων που συνεργάζονται με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η αναλογικότητα ως προς τις πληρωμές των οφειλομένων του Οργανισμού στους συνεργαζόμενους μ’ αυτόν παρόχους.

Επιπλέον αποφασίστηκε να ενημερωθούν για τις θέσεις μας ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα θα ετοιμαστεί μία ενημερωτική επιστολή που θα διανέμεται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, οι οποίοι θα προσέρχονται για εξετάσεις στις μονάδες μας, για να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη όλη την αλήθεια για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και την υπεύθυνη στάση που κρατάμε όλο αυτόν τον καιρό, γύρω από αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, που αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας στους ίδιους ή τους δικούς τους ανθρώπους.

Πιστεύουμε ότι, την δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας, θα ενεργήσουν με δικαιοσύνη, σύνεση και αποφασιστικότητα, γιατί αυτές οι αρετές χρειάζονται για να μπορέσει η χώρα μας αυτήν την ώρα, να ξεφύγει από μεγάλες περιπέτειες που καιροφυλακτούν.

Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια συνάντησης με τους Προέδρους ή Διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων που δεν έχουν ενταχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ούτως ώστε πάντα μέσα από ειλικρινή διάλογο, με σοβαρά και σαφή επιχειρήματα, να επισπευσθεί η πληρωμή των οφειλομένων, που σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεπερνούν και τα δύο χρόνια.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος Βιοχημικός


- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου