Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Προς Υπουργό Εργασίας Κο Βρούτση

Πειραιάς, 31-8-2012

Προς,

Υπουργό Εργασίας

Κο Βρούτση


Στον τομέα Υγειονομικών ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ παρατηρείται όπως έχουμε επισημάνει σε έγγραφά μας τα οποία και σας επισυνάπτουμε , μεγάλη καθυστέρηση στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του ταμείου προς τους ασφαλισμένους και τα μέλη αυτών, λόγω ελλείψεως προσωπικού όπως:


Έκδοση συντάξεων άνω του ενάμιση έτους
Καθυστέρηση εκκαθάρισης των ατομικών φακέλων άνω της πενταετίας ή και καθόλου
Αναγνώριση συντάξιμων ετών άνω της πενταετίας ή και καθόλου
Έλεγχος και αποπληρωμή δαπανών Υγείας των ασφαλισμένων άνω του έτους
Χορήγηση εξόδων κηδείας άνω των 10 μηνών
Εκκαθάριση και πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων και εργαστηριακών εξετάσεων σε πολλές περιπτώσεις άνω της διετίας
Αποπληρωμή Νοσοκομείων και Ιδιωτικών Κλινικών επίσης με μεγάλη καθυστέρηση
Μεγάλη ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου για την θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας όπως επίσης και για την χορήγηση Ασφαλιστικής Ενημερότητας, όπου προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο ασφαλισμένος του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ θα πρέπει να προσέλθει στην υπηρεσία πολλές φορές, χωρίς αποτέλεσμα και ατελείωτες ώρες αναμονής

Η μόνιμη επωδός στα παράπονά μας, έγγραφα η προφορικά από την Διοίκηση του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ ήταν η έλλειψη προσωπικού. Αντί λοιπόν να διορθωθεί η υπάρχουσα τραγική κατάσταση της έλλειψης διοικητικού προσωπικού του ταμείου, έχουμε συνεχείς αποσπάσεις – μετακινήσεις προσωπικού σε άλλους φορείς. Το τελευταίο όμως γεγονός που ξεχειλίζει την αγανάκτηση του Υγειονομικού Κόσμου είναι η τελευταία απόσπαση τεσσάρων ή πέντε υπαλλήλων σε πολιτικά γραφεία.

Κύριε Υπουργέ,


Ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας ώστε να επιστρέψουν οι αποσπασθέντες στην υπηρεσία τους πολύ δε περισσότερο των τελευταίων υπαλλήλων που δεν περίσσευαν στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ εντός 15 ημερών, καθώς επίσης να βοηθήσετε στην στελέχωση του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του. Σημειώνουμε δε ότι οι υπάλληλοι του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ πληρώνονται από τα έσοδα του Ταμείου δηλαδή από τις εισφορές των Υγειονομικών προς το οποίο όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει Κρατική Επιχορήγηση.

Μπορεί οι αποσπάσεις να γίνονται βάσει του Νόμου, αλλά οι αποσπάσεις-μετακινήσεις αυτές δεν εξυπηρετούν την ηθική υποχρέωση που πρέπει να έχουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία προς τα μέλη τα οποία πληρώνουν τις εισφορές τους, αλλά δεν απολαμβάνουν των νομικών δικαιωμάτων τους, όπως είναι αυτό της υγείας και της ασφάλισης κάτι τι οποίο σας ζητάμε με τη άμεση παρέμβαση σας να διασφαλίσετε. Αναμένουμε άμεσα την επαναφορά των αποσπασθέντων επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος για την προάσπιση των ασφαλιστικών μας απαιτήσεων, τόσο ως χρήστες υπηρεσιών υγείας και ασφάλισης, όσο και ως χορηγοί υπηρεσιών υγείας.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΑΡΩΦ ΠΑΥΛΟΣ


- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου