Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Έρχονται νέες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων!


Έρχονται νέες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων!
Σε νέες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων και ειδικά των γενόσημων θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση, με το νέο δελτίο τιμών που θα εκδώσει. Τι θα συμβεί στην αγορά με τα φάρμακα των ασθενών;
  
Στην έκδοση νέου δελτίου τιμών για τα φάρμακα αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση η οποία επιχειρεί να κερδίσει και άλλα κονδύλια και πάλι από τον τομέα της υγείας. 
 
Το νέο δελτίο αναμένεται να ρίξει κι άλλο τις τιμές ενώ στο στόχαστρο θα μπούνε για τα καλά και τα γενόσημα (αντίγραφα) φάρμακα τα οποία όμως παράγονται κυρίως από τις ελληνικές εταιρείες. 
 
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πάντως υποστηρίζει ότι με την ανατιμολόγηση των φαρμάκων και ειδικά των γενοσήμων θα κατέβουν οι τιμές γεγονός που θα ευνοήσει τη γενικότερη φαρμακευτική δαπάνη η οποία σύμφωνα με την τρόικα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. 
Γι αυτό εξάλλου και επιμένει να μειωθεί ακόμη και στα 2,1 δις ευρώ το χρόνο, στόχος που κατά πολλούς είναι ανέφικτος αν τουλάχιστον δε θέλουμε οι ασθενείς να πληρώνουν τις θεραπείες από την τσέπη τους. 

ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου