Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΕΚΒΑΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ SIEMENS



Το σκάνδαλο της Siemens αποτελεί το αποτύπωμα της διαπλοκής του δικομματισμού με το σύστημα δημοσίων προμηθειών. Ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο περί τα 2 δις ευρώ και διέσυρε τη χώρα μας διεθνώς, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και κάτι ακόμη: πως η «αδιάφθορη» Γερμανία αποτελεί εκκολαπτήριο της παγκόσμιας διαφθοράς.
Λίγες ώρες πριν μεταβεί ο κ. Σαμαράς στη Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας υπέγραψε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, κλείνοντας αυτή την ενοχλητική εκκρεμότητα. Ανάμεσα στα δήθεν ωφελήματα του συμβιβασμού περιλαμβάνονται σεμινάρια της Siemensπρος τους ιθαγενείς για την πρόληψη της διαφθοράς. Περιλαμβάνεται όμως και παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας!
Εφεξής λοιπόν το ΕΣΥ θα διανέμει συγχωροχάρτια στηSiemens και τη Γερμανία της διαφθοράς και διαπλοκής, ενώ η υποτελής πολιτική ηγεσία του τόπου μας θα παρίσταται περιχαρής στα εγκαίνια δωρεάς 2-3 αξονικών τομογράφων, τους οποίους βεβαίως θα έχουμε πληρώσει στο εκατονταπλάσιο.
 Ως Νοσοκομειακοί γιατροί δε θέλουμε τέτοιες «δωρεές». Απαιτούμε εξοπλισμό και στελέχωση των Νοσοκομείων της χώρας από τον κρατικό προϋπολογισμό με διαδικασίες οι οποίες θα τιμούν τα χρήματα που εισφέρουν οι έλληνες πολίτες ως φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να έχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
YGEIANET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου