Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Συμβάσεις με το ΠΕΔΥ και για τους 3.000 γιατρούς που έμειναν εκτός



Με επιπλέον 3.000 γιατρούς οι οποίοι είχαν μείνει εκτός, ενισχύεται ο νέος φορέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΠΕΔΥ, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Υγείας, η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή.

Οι γιατροί αυτοί του ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν να συμβληθούν με το ΠΕΔΥ και να δέχονται ασθενείς με αμοιβή 10 ευρώ ανά επίσκεψη με μηνιαίο πλαφόν 200 επισκέψεων. Οι 3.000 γιατροί είχαν μείνει εκτός φορέα ΠΦΥ γιατί είχαν αποφασίσει να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις γιατρών και ΠΕΔΥ θα είναι εξάμηνες. Συνολικά στον ΕΟΠΥΥ απασχολούνται περί τους 5.000 γιατρούς. Όταν δημιουργήθηκε ο νέος φορέας της ΠΦΥ το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας οι 3.000 περίπου γιατροί, είχαν αποφασίσει να μην ενταχθούν στο σύστημα και επομένως ο νέος φορέας λειτουργεί σήμερα με 2.000 και πλέον γιατρούς.

Η σημερινή τροπολογία πάντως, μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα προεκλογική κίνηση, καθώς ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει πολλές φορές τονίσει ότι οι μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ - όσες εν πάσει περιπτώσει λειτουργούν- δέχονται τον ίδιο αριθμό ασθενών, με τους μισούς γιατρούς.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/312149/sumvaseis-me-to-pedu-kai-gia-tous-3000-giatrous-pou-emeinan-ektos/#ixzz2zvJpcpBy

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΤΟ ΠΕΔΥ;ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΑΦΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΤΟΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή