Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ερωτηματικό για το αν πληρώνουν οι ασθενείς ή όχι στο ΠΕΔΥ

Θα πληρώνουν 5 ευρώ όσοι ασθενείς επισκέπτονται τα Κέντρα Υγείας.


iatronet

Ασάφεια επικρατεί σχετικά με το αν θα πληρώνουν εξέταστρο οι ασθενείς που καταφεύγουν στις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε την Τετάρτη ότι ισχύει ό,τι ίσχυε και πριν: Δεν υπάρχει αμοιβή στα πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, αλλά υπάρχει αμοιβή 5 ευρώ για όσους επισκέπτονται τα Κέντρα Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το καθεστώς θα παραμείνει όπως ήταν, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαμόρφωσης του νέου φορέα παροχής εξονοσοκομειακής φροντίδας, στον οποίο εντάσσονται τα Κέντρα Υγείας και οι δομές του ΠΕΔΥ.

Μπέζας

Ερωτηματικά προκαλεί η οδηγία του υφυπουργού Υγείας, κ. Μπέζα.

Ο κ. Αντώνης Μπέζας απέστειλε τη Μεγάλη Πέμπτη εγκύκλιο, στην οποία επισημαίνει ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν το εξέταστρο στα Κέντρα Υγείας, όπως συμβαίνει σήμερα σε όλα τα τακτικά περιστατικά που εξυπηρετούνται από το ΕΣΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες δομές του ΠΕΔΥ ονομάζονται και αυτές Κέντρα Υγείας.

Οι διαφορετικές αυτές προσεγγίσεις έχουν προκαλέσει σύγχυση στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, οι οποίες ωστόσο ενημερώνονται από τις υγειονομικές περιφέρειες ότι δεν θα εισπράττουν τελικά το 5ευρω.

Ραντεβού

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι οι ασθενείς που επιθυμούν να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού στο ΠΕΔΥ χρεώνονται με 0,98 ευρώ, καλώντας τους πενταψήφιους αριθμούς που έχουν οριστεί για το σκοπό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου