Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

"Σφίγγα" ο Βορίδης στην συνάντησή του με τον Π.Ι.Σ. - Απογοήτευση στους γιατρούς

Από Βασίλη Βενιζέλο - YGEIA360.GR

Δεν προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Ιουνίου ούτε καν σε κατάθεση των γενικών γραμμών της πολιτικής την οποία θα αρχίσει να εφαρμόζει στα διάφορα πεδία του χώρου της Υγείας ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησής του με το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου ενημέρωσαν διεξοδικά, αλλά κατατοπιστικά τον νέο υπουργό Υγείας για τις θέσεις του ΠΙΣ σχετικά με τις πολιτικές για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το φάρμακο, την συνταγογράφηση, τα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα, την δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γιατροί του Περιφερειακού Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και του ΕΣΥ, αλλά και οι ιδιώτες γιατροί, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), το ωράριο και τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών, ακόμη και για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ο Μάκης Βορίδης άκουσε προσεκτικά μεν, αλλά άφησε τα μέλη του προεδρείου του ΠΙΣ με μία αίσθηση ματαίωσης και απογοήτευσης, καθώς ο νέος υπουργός Υγείας δεν άνοιξε ούτε ένα από τα "χαρτιά" του...

Η συνάντηση του Μάκη Βορίδη με τον ΠΙΣ ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, με αμετακίνητα όσα γνωρίζαμε πριν από την έναρξη της συζήτησης των δύο μερών, ενώ πολύ περίπλοκο και δύσκολο αίνιγμα για τους γιατρούς αποτελούν πλέον οι προθέσεις του νέου υπουργού Υγείας!

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΛ.ΟΛΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΙΔΙΚΑ.ΕΚΤΟΣ ΕΟΠΥΥ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΟΡΥΒΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΔΑΡΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ,ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΚΟΤΕΣ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΕΔΩ ΗΡΘΑΝ ΤΑ REBATE -CLAW BACK ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ,ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ή ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΖΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ( ο κλέψας του κλέψαντος) αλλά το σύστημα όπως συμπεριφέρεται αυτούς θα ευνοείση και πάλι.(όποιου δέν του αρέσουν οι χαρακτηρισμοί μου ας μου δώση κάποια άλλη εξήγηση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή