Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Την πόρτα Βορίδη χτυπάνε οι Επαγγελματίες της Υγείας

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - virus.com.gr

Το ένα μετά το άλλο φθάνουν στο γραφείο του Μάκη Βορίδη τα αιτήματα από φορείς του χώρου της Υγείας για συνάντηση.

Από τους πρώτους που ζήτησαν ακρόαση με το νέο Υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ). Μετά τις συγχαρητήριες ευχές, οι δύο φορείς μπαίνουν «στο ψητό», καθώς τα δυσεπίλυτα προβλήματα του χώρου της Υγείας δεν αφήνουν χρόνο για χάσιμο.

ΠΦΥ, νοσοκομειακοί γιατροί, ειδικευόμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες, συμβεβλημένοι του ΕΟΠΥΥ και νέοι γιατροί, η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, αλλά και τα θέματα ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών θέλει να συζητήσει ο ΙΣΑ με το Μάκη Βορίδη, ευελπιστώντας σε μια αγαστή συνεργασία. 

Για το ΣΕΙΒ, πρωταρχικό ζήτημα είναι η απουσία νομοθετικής ρύθμισης, που θα επέτρεπε να λυθεί το πρόβλημα των ανεξόφλητων ληξιπρόθεσμων οφειλών, που έχουν δημιουργηθεί από τις 17 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, στις 19 & 20 του τρέχοντος μηνός πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες συνάντηση των Υπουργών Υγείας, όπου θα συζητηθούν και οι νέοι Κανονισμοί Ιατροτεχνολογικών και In Vitro Διαγνωστικών προϊόντων, που αφορούν άμεσα στην Ελληνική Βιομηχανία Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων. «Θα θέλαμε να μας δώσετε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε τις θέσεις του ΣΕΙΒ», τονίζει ο Σύνδεσμος, ζητώντας άμεση συνάντηση με σκοπό την ενημέρωσή του Υπουργού επί των θεμάτων αυτών, αλλά και άλλων προβλημάτων που αφορούν στις προμήθειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης λύσης στον τόσο ευαίσθητο τομέα παροχής αγαθών και υπηρεσιών Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου