Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Πανικός στο Ακρωτήρι των Τεμπέληδων

Του Άγη Βερούτη - Capital.gr

Τι είναι αυτό στο ασφαλιστικό σύστημα που προσπαθούμε να περισώσουμε ως χώρα, θυσιάζοντας την παραγωγική μας οικονομία;

Ποιον προστατεύει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με την άνοδο την ανεργίας που θα επιφέρει; 

Γιατί ακόμα και τώρα που ετοιμάζονται να σφάξουν ολόκληρο τον εργαζόμενο πληθυσμό με τις δρομολογήσεις Κατρούγκαλου, τα ευγενή ταμεία (ΔΕΗ/ΟΤΕ) παραμένουν άθικτα, συνεχίζοντας να επιχορηγούνται από τον φορολογούμενο κατά €1,1 δισ. ετησίως;

Γιατί συνεχίζουν τις μονομερώς άνισες επιχορηγήσεις και δεν ενοποιούν όλα τα ταμεία;

Γιατί οι συντάξεις ακόμα δεν υπολογίζονται με εισοδηματικά κριτήρια; Γιατί παίρνουν οι πλούσιοι ηλικιωμένοι χρήματα από τους φτωχούς νέους;

Γιατί δεν πειράζουν τα "εφάρπαξ" που διαλύουν και αποψιλώνουν τα ασφαλιστικά έσοδα της χώρας ετησίως;

Η απάντηση είναι απλή:

Ζούμε στο "Ακρωτήρι των Τεμπέληδων”, συντηρώντας εκατοντάδες χιλιάδες τεμπέληδες!

Στη χώρα όπου με 15 χρόνια εργασίας μερικής απασχόλησης (6ωρο) μπορεί κάποιος να γίνει παράσιτο της κοινωνίας για τα υπόλοιπα 35-45 χρόνια της ζωής του, εισπράττοντας €450/μήνα χωρίς να κάνει τίποτα...

Ίσως άνω του 1/3 των συνταξιούχων της χώρας, (περί του 1 εκατομμυρίου ανθρώπων) έχουν δουλέψει για 15-16 έτη, και βγήκαν με 15ετία πλασματικών ετών συχνά, και με δήθεν ευθύνη ανήλικου τέκνου που ήταν 17,5 ετών την στιγμή της συνταξιοδότησης.

Αυτές οι κυρίες, που βγήκαν συνταξιούχες των 450 ευρώ το μήνα, θα εισπράξουν από τα 50 ως τα 85 τους €189.000 και θα έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλη τους την ζωή, αξίας άλλων €35.000.

Το σύνολο των εισφορών που έβαλαν στο σύστημα οι 15ετείς είναι λιγότερο από €20.000, μαζί με τον εργοδότη τους, αφού αφαιρεθούν οι εισφορές για την υγεία.

Τις συντάξεις αυτές των 15ετών συνταξιούχων τις πληρώνουν με τις εισφορές τους οι κόρες τους, που δουλεύουν για €511,9/μήνα στο 8ωρο.

Αυτά τινάζουν στον αέρα οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης του ασφαλιστικού. 

Αντί αυτών των λύσεων που θα επιφέρουν κάποια ισορροπία και δικαιοσύνη στην κοινωνία, η κυβέρνηση προσπαθεί να απομυζήσει κι άλλο την παραγωγική οικονομία για να συνεχίζει να πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις σε ανθρώπους που δεν δούλεψαν αρκετά για να πάρουν σύνταξη αλλά όμως λόγω στρεβλών παλαιών νόμων την απολαμβάνουν χωρίς να την δικαιούνται ηθικά προς το παρόν, και σε λίγο καιρό ούτε και νομικά. 

Φυσικά το Δ.Ν.Τ διέρρευσε πως σκοπεύει να επιβάλλει μείωση των συντάξεων άνω των €800 κατά 15%-16% και πλήρη κατάργηση του εφάπαξ, και πως καμία αύξηση εισφορών που θα επιβαρύνουν κι άλλο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. 

Αυτό δείχνει πόσο μακρυά από την πραγματικότητα είναι οι δρομολογήσεις της σημερινής κυβέρνησης, που κατάφερε να κατεβάσει στο δρόμο ανθρώπους όπως οι γιατροί, οι μηχανικοί και οι δικηγόροι που κατεξοχήν δεν κατεβαίνουν στους δρόμους. 

Η κυβέρνηση δυστυχώς αποτελείται από οικονομικά αναλφάβητους που προσπαθούν να επιλύσουν θέματα πέρα και πάνω από την αντιληπτική τους ικανότητα. 

Σαν να βάζουμε έναν εκδοροσφαγέα να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς για να σώσει τον ασθενή που ψυχορραγεί. Ο εκδοροσφαγέας θα προσπαθήσει να κάνει εγχείρηση με το μπαλτά.

Και αντί να τον σώσει θα τον σκοτώσει, με την καλύτερη των προθέσεων. 

Ήδη βλέπουμε μαζική έξοδο επιχειρήσεων μόνο με τη σκέψη του τί δρομολογούν οι οικονομικά αναλφάβητοι. Το γνωστό business run προς την Βουλγαρία και την Κύπρο. 

Είδαμε το bank run που κατέληξε στο κλείσιμο των τραπεζών εδώ και 7 μήνες, και το brain drain των ανθρώπων που έμειναν να ελπίζουν στις δυνάμεις τους κάπου στην πολιτισμένη Δύση. 

Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση που στους πρώτους 6 μήνες της κατέστρεψε τα €42 δισ. που είχε βάλει ο Έλληνας φορολογούμενος στις τράπεζες μέσω του ΤΧΣ, και τις οποίες πούλησε τελικά για €800 εκατομμύρια. 

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για την χώρα και το Λαό. Είναι οικονομικά αναλφάβητοι, που καλούνται να εκτελέσουν περιπλοκές κινήσεις αναθέρμανσης της οικονομίας, με ορατό κίνδυνο να τινάξουν τα πάντα στον αέρα. 

Ο θεός να μας φυλάξει.

4 σχόλια:

  1. Και οι άγαμες θυγατέρες ? τις ξεχάσατε ,τι θα απογίνουν οι άμοιρες? λέτε να εξαναγκασθούν να γ....ούν? πολύ σωστές οι απόψεις σας, όμως ειναι ασύλληπτες απο εγγεφάλους ανέργαστων εργατοπατέρων .Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνω οι ανθρωποι ξερουν τι κανουν ! μετατρεπουν τη χωρα σε κρανιου τόπο! άλλοι το λενε σοβιετ πεστε το οπως θελετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή