Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Πρόεδρος ΣΦΕΕ: Βιώσιμο και δίκαιο σύστημα υγείας, μόνο αν στρίψουμε τιμόνιΤην ελπίδα ότι η Πολιτεία θα «στρίψει το τιμόνι» και θα δώσει επιτέλους προτεραιότητα στις αυτονόητες αλλαγές για ένα πραγματικά βιώσιμο και δίκαιο σύστημα υγείας, το οποίο δεν θα βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου, σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής.
HEALTH VIEW.GR

Την εκδήλωση δεν τίμησαν με την παρουσία τους κανένας εκπρόσωπος της πολιτείας και ουδείς από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν αποχωρίστηκε τη "θαλπωρή" των γραφείων της Αριστοτέλους. Κρίμα γιατί θα μπορούσαν ενδεχομένως να απαντήσουν στην έκκληση της πρόεδρου του συλλόγου καρκινοπαθών «ΚΕΦΙ» κος Γραμματόγλου, για τους έλληνες ασθενείς που ταλαιπωρούνται καθημερινά και δε βρίσκουν τα φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία τους.

Βέβαια με την απουσία της δεν έλαμψε η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, αλλά η αλήθεια είναι ότι έτσι έγινε πιο αισθητή την παρουσία του υπουργού και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κου Γεωργιάδη, ο οποίος έκανε λόγο για εκτροχιασμό του clawback ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει διαθέσιμος σε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμος, κάνοντας πολλούς εκ των παρισταμένων να πουν, ότι αυτός τουλάχιστον είχε και τις πόρτες του και τα αυτιά του ανοιχτά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και η Εκπρόσωπος από το Ποτάμι, κα Αθηνά Δρέττα, η Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου που τόνισαν τις δυσκολίες του κλάδου και τη σημασία της συνεργασίας με την πολιτεία για την επίλυση των προβλημάτων. 

Παράλληλα, το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Νίκος Πλατανησιώτης, και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κώστας Λουράντος, οι οποίοι επεσήμαναν ότι παρά τις αντιξοότητες που φέρει η οικονομική κρίση στη χώρα μας οι φαρμακοβιομηχανίες στήριξαν και θα στηρίζουν έμπρακτα την ελληνική κοινωνία με κάθε δυνατό τρόπο. Ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία της Πρόεδρου του συλλόγου καρκινοπαθών «Κ.Ε.Φ.Ι.», κας Ζωής Γραμματόγλου, στην οποία ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ έδωσε τον λόγο τιμητικά αμέσως μετά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του. 

Ο οικοδεσπότης Πασχάλης Αποστολίδης, στην τοποθέτηση που απηύθυνε προς τους προσκεκλημένους από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό χώρο καθώς και προς τις ενώσεις ασθενών τόνισε, ότι όσο δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική που θα στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας ο κίνδυνος για σοβαρές δυσλειτουργίες σε βάρος των ασθενών θα επανέρχεται συνεχώς. «Η επιμονή μόνο σε μέτρα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα που έχουν δημιουργήσει ασφυξία στη φαρμακοβιομηχανία απλώς κάνουν πιο περίπλοκο έναν φαύλο κύκλο ο οποίος είναι επείγον να σπάσει τώρα. Και γι’ αυτό πρέπει να συνεργαστούμε όλοι, υπηρετώντας τα δικαιώματα των ασθενών» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου