Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ναύπλιο 29-01-2016

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των επιστημονικών φορέων της Αργολίδας στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας.

Στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων ομόφωνα εξέφρασαν την αντίθεση τους στο προσχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο χαρακτήρισαν καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό καθώς δεν δίνει προοπτική για το μέλλον και οδηγεί πολλούς επιστήμονες στη μετανάστευση, στην υπαλληλοποίηση ενώ θα αναγκάσει πολλούς επαγγελματίες να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους.

Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να αποσυρθεί διότι:

1) Έχει καθαρά δημοσιονομικό χαρακτήρα. Στόχος είναι η είσπραξη 1,8 δις ευρώ για να κλείσει η αξιολόγηση.

2) Δεν συνοδεύεται από αναλογιστική ή οικονομική μελέτη ή τουλάχιστον δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας τέτοια μελέτη.

3)Έχει αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα και ωθεί τους ελεύθερους επαγγελματίες στην ανεργία, στη μετανάστευση ή στην υπαλληλοποίηση. Αν ψηφιστεί το σχέδιο αυτό, ουσιαστικά δημεύεται αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά το 75 – 80% των εισοδημάτων όσων Ελλήνων πολιτών έχουν ελεύθερο επάγγελμα.

4)Αυτό το σχέδιο νόμου δεν έχει προοπτική, δεν εγγυάται ανταποδοτικότητα μιας και η μόνη εγγυημένη σύνταξη είναι η Εθνική σύνταξη των 385€ υποπολλαπλάσια βέβαια των εισφορών που καλείται να πληρώσει ο κάθε επαγγελματίας στο διάβα της ζωής του.

5)Ενσωματώνει το ΕΤΑΑ, ένα ταμείο που είναι βιώσιμο χωρίς ελλείμματα, που δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό από το 1993 μέχρι σήμερα, και το ρίχνει στην χοάνη των ελλειμματικών ταμείων με αποτέλεσμα τα αποθεματικά του να χαθούν χωρίς να υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να σωθούν τα ελλειμματικά ταμεία.

Με δεδομένα όλα αυτά οι επιστημονικοί φορείς της Αργολίδας:

Ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο έτσι ώστε να εκπονηθεί με την βοήθεια των εμπειρογνωμόνων ένα νέο σχέδιο νόμου, δίκαιο, βιώσιμο που θα στηρίζεται στη βάση της κοινωνικής προστασίας, της ανταποδοτικότητας και της αλληλεγγύης των γενεών.

Καλούν τους βουλευτές του νομού να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο εάν αυτό έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Συμπαρίστανται στις κινητοποιήσεις όλων των επαγγελματιών που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και καλούν όλους τους επαγγελματίες να συστρατευτούν σε ένα κοινό μέτωπο με την καθοδήγηση των συλλογικών τους οργάνων ώστε να πιέσουμε να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο.

· Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας

· Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου

· Οδοντιατρικός Σύλλογος Αργολίδας

· Κτηνιατρικός Σύλλογος 

· Φαρμακευτικός Σύλλογος Αργολίδας

· Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

· ΤΕΕ Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου