Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΣΕΚ: ''Βάζουμε πλάτη στο δημόσιο σύστημα Υγείας'' - 22 κλίνες ΜΕΘ στον ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές κλινικές

Ο ΣΕΚ θεωρεί υποχρέωσή του να συνδράμει στην προσπάθεια για ασφαλή νοσηλεία όλων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

ΙΑΤRONET.GR

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), με ανακοίνωσή του σημειένει ότι έχοντας πλήρη επίγνωση της τραγικής κατάστασης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το ΕΣΥ και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία, αποφάσισε να παραχωρήσει οικειοθελώς 22 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

''Ειδικά σήμερα, που οι μακρές λίστες αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ δημόσιων νοσοκομείων μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο συνανθρώπων μας, ο ΣΕΚ θεωρεί υποχρέωσή του να συνδράμει στην προσπάθεια για ασφαλή νοσηλεία όλων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Η κίνηση αυτή, εκ μέρους του ΣΕΚ, λαμβάνει χώρα την ίδια στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να επιδεικνύει απαξιωτική και περιφρονητική συμπεριφορά απέναντι στους παρόχους του. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις, πληροφορηθήκαμε αιφνιδίως ότι η προγραμματισμένη πληρωμή των κλινικών για τον Οκτώβριο 2015, δηλαδή για παρασχεθείσες υπηρεσίες, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά για να συμπεριληφθεί στο clawback. Έτσι, οι κλινικές δεν θα πληρωθούν καθόλου στο πρώτο δίμηνο του 2016, επιβαρύνοντας ασφυκτικά τη ρευστότητα τους.

Σημειώνεται ότι η παραχώρηση των κλινών ισχύει έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016 και αποτελεί μία προσωρινή λύση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επείγουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Η ουσιαστική επίλυση του προβλήματος μπορεί να προκύψει στο πλαίσιο της νέας σύμβασης ΕΟΠΥΥ – κλινικών, της οποίας η υπογραφή εκκρεμεί από τον Αύγουστο.

Ο ΣΕΚ αναμένει, το συντομότερο δυνατό, από τον ΕΟΠΥΥ και το Υπ. Υγείας την υπογραφή της νέας σύμβασης, η οποία – σύμφωνα με το κείμενο που ήδη έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Υπ. Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και του ΣΕΚ – αναμένεται να δώσει οριστική και όχι ευκαιριακή λύση και στο πρόβλημα του αριθμού των κλινών ΜΕΘ.''

1 σχόλιο:

  1. ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ...ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!!!!
    ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ....ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 2 ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΖΟΟΟΓΚ.(ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή