Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Το ασφαλιστικό ενισχύει τις γκρίζες ζώνες της οικονομίας: Kαταγγελία από γιατρούς & φορείς της ΞάνθηςΈνας ακόμη Ιατρικός Σύλλογος, από την επαρχία αυτή την φορά, εναντιώνεται κατά του ασφαλιστικού, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση. Πρόκειται για τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, ο οποίος, μαζί με τους επιστημονικούς φορείς της πόλης, στηλιτεύει το προσχέδιο, μιλώντας ακόμη, για ξεκάθαρη ενίσχυση γκρίζων ζωνών στην οικονομία.

Συγκεκριμένα, σε κοινή συνάντηση των επιστημονικών φορέων της Ξάνθης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, απορρίφθηκε ομόφωνα και κατηγορηματικά το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο, όπως αναφέρουν, συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου κ.λπ.). Η επιδρομή που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική και βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.

Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων, τονίζει με έμφαση ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου