Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Γιατροί-φαρμακοποιοί: Ή παίρνετε πίσω το ασφαλιστικό ή συνεχίζουμε! Σε νέες κινητοποιήσεις οι κλάδοι

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού
Health Report.gr

Στα κάγκελα συνεχίζουν να είναι όλοι οι υγειονομικοί καθώς το ασφαλιστικό νομοσχέδιο καταργεί κάθε ελπίδα για εργασιακό μέλλον.

Όλοι οι κλάδοι της Υγείας συνεχίζουν να είναι στα …κάγκελα καθώς ότι διορθώσεις και να γίνουν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η κατάσταση δε φαίνεται να διαφοροποιείται και πολύ.
Γι αυτό ζητούν την απόσυρσή του και διάλογο από την αρχή. Και δικαίως βέβαια αφού οι επιστημονικοί φορείς πλήττονται κάθετα από τα σχέδια της κυβέρνησης γιαασφαλιστικό και φορολογικό.

Έτσι οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών δε θα έχουν σταματημό το επόμενο διάστημα.
Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τη συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ) και των γιατρών του ΠΕΔΥ, καλεί όλους τους γιατρούς να απέχουν από τα καθήκοντά τους. Οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Συνεχίζουν και οι φαρμακοποιοί

Τον αγώνα συνεχίζουν και οι φαρμακοποιοί ενώ ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος δείχνοντας στην πράξη τη συστράτευση όλων για την απόσυρση του Ασφαλιστικού, επισκέφθηκε τα μπλόκα των αγροτών στο Κάστρο, στη Λάρισα, στα Τέμπη αλλά και σε άλλες περιοχές.

Στο μεταξύ οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 26 Ιανουαρίουετοιμάζουν συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία. Ταυτόχρονα θα απέχουν από τα καθήκοντά τους με στάση εργασίαςτην ίδια μέρα από τις 11.00 έως τις 14.00.


Άλλωστε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι: «Οι φαρμακοποιοί της χώρας μας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια από την επιβολή των όρων των μνημονίων. Η λειτουργία των φαρμακείων έχει καταστεί προβληματική εδώ και καιρό, αρκετοί συνάδελφοι αναγκάστηκαν να κλείσουν και πολλοί περισσότεροι αντιμετωπίζουν το φάσμα του λουκέτου.

Τα τελευταία μέτρα της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό αποτελούν τη χαριστική βολή στο βαριά δοκιμαζόμενο Ελληνικό φαρμακείο. Τα μέτρα αυτά αφαιρούν κάθε ελπίδα ανάκαμψης του φαρμακείου και κάθε ελεύθερου επαγγελματία.»

Επίσης στην ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων όλων των επαγγελματικών και επιστημονικών κλάδων και φορέων με την συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διατυπώθηκε η σαφής θέση για ένα αρραγές και κοινό διεκδικητικό μέτωπο.

Οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη, αποφάσισαν την συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου,που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και τον προγραμματισμό δράσεων δημοσιοποίησης της αντίθεσης τους στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Οι φορείς διατύπωσαν την απαίτηση τους για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας προκειμένου να ζητήσουν την έναρξη πραγματικού διαλόγου για το Ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου