Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΟΕΝΓΕ: Επί ποδός για το νέο μισθολόγιο

Virus.com

Να βρίσκονται σε ετοιμότητα καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, ενόψει των αλλαγών έρχονται στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου.

Ολόκληρος ο κλάδος κάθεται σε “αναμμένα κάρβουνα”, καθώς εκκρεμεί το “πάγωμα” των μισθολογικών προαγωγών και των ωριμάνσεων του χρονοεπιδόματος από 1/1/17 έως 31/12/18, με βάση ψηφισμένη τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών. Την ίδια ώρα, σειρά δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για νέες περικοπές στους ήδη εξευτελιστικούς μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών, έχουν σπείρει την αγωνία και την ανασφάλεια.

Η αναστολή εφαρμογής της τροπολογίας του ΥΠΟΙΚ ήταν από τα πρώτα αιτήματα της νέας ηγεσίας της Ομοσπονδίας, θέμα το οποίο είχε θίξει μετ’ επιτάσεως κατά την πρώτη της συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στις αρχές Ιούλη. “Τότε είχαν δεσμευτεί ότι το θέμα θα επιλυθεί”αναφέρει η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου. Έκτοτε, ωστόσο, δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Στις αρχές Αυγούστου η ΕΓ της Ομοσπονδίας απευθύνθηκε και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας συνάντηση δεδομένου ότι το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα. “Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία απολύτως ανταπόκριση ή σχετική ενημέρωση δεν έχει υπάρξει από το Υπουργείο Οικονομικών. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με δημοσιεύματα του τύπου δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για νέες περικοπές” τονίζει η κα Ρέτζιου.

Οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια θα αποτελέσουν το βασικό θέμα της “ατζέντας” με την οποία θα συνεδριάσει στις 9 Σεπτέμβρη το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του κλάδου για το επόμενο διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου