Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Νοσ. Ζακύνθου: Συγκροτήθηκε 3μελής επιτροπή για την επαναλειτουργία των χειρουργείωνΜε στόχο να επισπευσθεί η επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, συγκροτήθηκε εξειδικευμένη τριμελής επιστημονική επιτροπή, η οποία θα μεταβεί στη Ζάκυνθο την Πέμπτη 27 Απριλίου.

Onmed.gr

Η εν λόγω Επιτροπή θα πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο και θα παραδώσει αυθημερόν το πόρισμα της, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του νησιού.

Η ανωτέρω επιτροπή αποτελείται από τους:

- Γεωργία Κωστοπαναγιώτου, Διευθύντρια Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας του νοσοκομείου «Αττικόν», καθηγήτρια Αναισθησιολογίας στο ΕΚΠΑ (πρόεδρος),

- Γαρυφαλλιά Πουλάκου, Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ στο νοσοκομείο «Αττικόν»,

- Παύλο Μπούργαλη, προϊστάμενο Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου την Τρίτη, «η διοίκηση του Γ.Ν. Ζακύνθου, με σειρά διοικητικών αποφάσεων, για τις οποίες είναι πλήρως ενημερωμένη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παραχώρησε τις χειρουργικές αίθουσες του Γ.Ν. Ζακύνθου προς χρήση από τις 8 Μαρτίου 2017.

Επομένως, η συνεχιζόμενη ομηρεία των κατοίκων της Ζακύνθου, λόγω της άρνησης μέρους του ιατρικού προσωπικού να συμβάλει στην επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου, βασίζεται σε ατεκμηρίωτες ενστάσεις. Οι εικοτολογίες αυτές αφορούν την ασφάλεια λειτουργίας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των χειρουργείων, παρά την αντικατάστασή του και τις πιστοποιήσεις από τα εντεταλμένα όργανα και τις αρμόδιες υπηρεσίες και αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας κλίματος απαξίωσης του νοσοκομείου Ζακύνθου και ανασφάλειας για την αξιοπιστία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Καλούνται όσοι συμβάλλουν στη δημιουργία εσφαλμένων και επικίνδυνων εντυπώσεων για λόγους επικοινωνιακούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παραμένουν δέσμιοι ιδιοτελών συμφερόντων που δεν συνάδουν με την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Με στόχο να επισπευσθεί η επαναλειτουργία των χειρουργείων του Γ.Ν. Ζακύνθου, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, συγκροτήθηκε εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή, η οποία θα μεταβεί στη Ζάκυνθο, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, για να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο και να παραδώσει αυθημερόν το πόρισμα της, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του νησιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου