Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Καταγγελία: Άχρηστη η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης στην Γερμανία λόγω χρεών του ΕΟΠΥΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Άχρηστη αποδεικνύεται η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας καθώς σύμφωνα με καταγγελία Έλληνα ιατρού στο EleftherosTypos.gr, δεν γίνεται δεκτή στην Γερμανία λόγω χρεών του ΕΟΠΥΥ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, μετά από επικοινωνία του Έλληνα γιατρού με το newsroom μας, ο Δ.Γ. επισκέφτηκε τα επείγοντα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ανόβερο της Γερμανίας λόγω κρίσης άσθματος που παρουσίασε ο δίχρονος γιος του.

Ωστόσο εκεί τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη καθώς ενημερώθηκε από το νοσοκομείο πως δεν καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας που εκδίδεται στην Ελλάδα. «Μου είπαν πως θα πρέπει να πληρώσω το ποσό της επίσκεψης. Έχουν πάψει να δέχονται την ευρωπαϊκή κάρτα γιατί δεν πληρώνονται ούτε οι ίδιοι από το ελληνικό δημόσιο», καταγγέλλει.


Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως οι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό είναι επί ξύλου κρεμάμενοι καθώς εάν δεν έχουν μαζί τους χρήματα δεν μπορούν να λάβουν ιατρική περίθαλψη! Όπως κατήγγειλε στο EleftherosTypos.gr ο Δ.Γ, πλήρωσε το ποσό που του ζήτησαν και του εστάλησαν στο σπίτι Έλληνα της Γερμανίας όπου φιλοξενείται τα αποδεικτικά της επίσκεψης μαζί με την απόδειξη.


Σε επικοινωνία του με τις ελληνικές αρχές κατά την διάρκεια της παραμονής του μικρού αγοριού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ανόβερο, ενημερώθηκε πως η αρμόδια υπάλληλος στον ΕΟΠΥΥ… δεν είναι ενημερωμένη για την συγκεκριμένη κατάσταση και του ζήτησε να πληρώσει το ποσό και να στείλει στην συνέχεια τα δικαιολογητικά στην Ελλάδα προκειμένου να εξετασθούν και να αποφασιστεί εάν και εφόσον θα του επιστραφεί το ποσό.

«Από την μία ήταν προσβλητικό για μένα και από την άλλη σκέφτηκα τι θα γινόταν εάν δεν είχα την δυνατότητα να πληρώσω. Η κάρτα αποδεικνύεται άχρηστη», καταγγέλλει στο EleftherosTypos.gr, ο Έλληνας γιατρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου