Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Αθήνα, 27 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ»

Η Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου μίλησε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ.

Ακολουθούν σημεία από την παρέμβαση της κ. Χριστοφιλοπούλου:

Ασθενοφόρα

Στο ΕΚΑΒ Αθήνας σήμερα 70 ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα τα υπάρχοντα να μην επαρκούν για την κάλυψη του νομού Αττικής. Σε χειρότερη κατάσταση είναι το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας. 

Την περίοδο του Πάσχα 10 ασθενοφόρα, πέραν των 70, ακινητοποιήθηκαν γιατί δεν υπήρχαν «τακάκια»!. Αυτό δεν είναι έλλειψη χρημάτων, είναι διαχειριστική ανεπάρκεια.

Προϋπολογισμός ΕΚΑΒ

Ο προϋπολογισμός του ΕΚΑΒ είναι μειωμένος σε σχέση με το 2015 και τα χρήματα δεν αρκούν για να καλυφθούν οι όποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές εκκρεμούν. 

Προσλήψεις

Ακούσαμε για ενδυνάμωση του ΕΚΑΒ. Πράγματι διορίστηκαν 186 διασώστες μέσα στο 2016. Με την προκήρυξη ΑΣΕΠ 7Κ/2014 (ΦΕΚ 19/τ.ΑΣΕΠ/23−12−2014), δηλαδή με προκήρυξη της προηγούμενης κυβέρνησης και συγκεκριμένα επί Υπουργίας κ. Γρηγοράκου! 

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προκήρυξαν άλλες 93 θέσεις με την 6Κ/2016, οι οποίες όμως είναι σταγόνα στον ωκεανό!

Μετατάξεις με μοριοδότηση

Ζητούμε να μας προσκομίσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ τους πίνακες μοριοδότησης για τις μετατάξεις του προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Ακόμα και οι φωτογραφίες ενοχλούν…

Σε επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚΑΒ στις 27 Ιουλίου 2016, μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η απουσία φωτογραφιών διατελεσάντων Προέδρων του ΕΚΑΒ και ιδιαίτερα του πρώτου Προέδρου. Γιατί έμειναν κενοί οι τοίχοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου