By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus
Την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στο δευτεροβάθμιο όργανο των φαρμακοποιών, επιχειρεί με ανάρτησή του στο facebook ο Κωνσταντίνος Λουράντος, που κάνει λόγο για επικράτηση των μικροτακτικισμών και των κομματικών εξαρτήσεων.
«Θρίαμβος των δύο κομματικών ψηφοδελτίων της ΝΔ βιάστηκε να αναγράψει θριαμβολογώντας το blog “farmakopoioi” λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Καταποντισμός του Λουράντου συνέχισαν επιχαίροντας, βγάζοντας όλο τους το μένος απέναντί μου, επειδή με δική μου πρόταση στο συμβούλιο του ΦΣΑ καταργήθηκαν, παρά την έντονη αντίδρασή τριών μελών του προεδρείου, τα 250άρια που έπαιρναν μηνιαία, απλά επειδή εξελέγησαν. Ήταν μια ακόμη από τις πολλές πρωτοβουλίες μας να βάλουμε τάξη στα οικονομικά του ΦΣΑ, αλλά και του ΠΦΣ, χωρίς να φοβηθούμε το πολιτικό κόστος. Και το πληρώσαμε…
Τρίτο το ψηφοδέλτιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ανέφεραν τα ηλεκτρονικά σαϊτς.
Και έτσι ήταν… Ο κομματικός συνδικαλισμός νίκησε στις εκλογές του δευτεροβαθμίου συλλόγου, με την απόφαση αυτή να είναι απολύτως σεβαστή και να μη χωρά αμφιβολία περί του αποτελέσματος» τονίζει σχετικά.
Για τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), η δράση των κομματικών μηχανισμών και το «μασάζ» των εκλεκτόρων, είχε πάρει διαστάσεις πλυσίματος εγκεφάλου, από συγκεκριμένους υποψηφίους, οι οποίοι είχαν τους τελευταίους μήνες αναλώσει όλη τους την δραστηριότητα σε αυτή την τακτική. Ανάμεσά τους, μάλιστα, «βλέπει» και δορυφορικές παρατάξεις διεκδίκησης της προεδρίας, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται υπερκομματικός.
«Σχεδόν όλα τα μέλη του προεδρείου του ΠΦΣ τους τελευταίους έξι μήνες σταμάτησαν να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα των φαρμακοποιών κι αναλώθηκαν μόνο στο «ψήσιμο» των εκλεκτόρων. Συνεχή και πιεστικά τηλεφωνήματα, κομματικά γραφεία να πιέζουν, προεκλογικές φιέστες, επισκέψεις σε φαρμακεία, υπενθύμιση «ευεργεσιών» του παρελθόντος που γεννούν «υποχρέωση ψήφου» κι άλλα πολλά. Η μόνη τους πραγματική ενασχόληση με τον κλάδο ήταν η σπέκουλα σε κοινωνικά δίκτυα και sites για υπαρκτά προβλήματα, λες και δεν ήταν υποχρέωσή τους να τα επιλύσουν και αυτοί, λες και δεν ήταν αντιπρόεδροι, γραμματείς και φαρισαίοι εκείνου του ΔΣ» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Όπως υποστηρίζει, αντίθετα, ο ίδιος δεν ασχολήθηκε με τις εκλογές, δεν αποτάθηκε σε κόμματα, δεν επιχείρησε να ξεγελάσει το εκλογικό σώμα, ούτε μοίρασε υποσχέσεις για να κερδίσει μια πρόσκαιρη ψήφο.
«Προσπάθησα μέχρι την τελευταίο δευτερόλεπτο της θητείας μου να παλέψω για τα προβλήματα του κλάδου (τελευταία για τα αναλώσιμα) μαζί με τους Σοφιανόπουλο, Κούβαρη και Χαλιγιάννη, όταν όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνταν ποικιλοτρόπως με την άγρα ψήφων» επισημαίνει.
Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό
«Υπάρχουν φορές που μια ήττα σε κάνει πιο δυνατό και μέσα από λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, δικά σου ή άλλων δεν έχει σημασία, μπορείς να συνθέσεις ένα μέλλον τελείως διαφορετικό από αυτό που «ονειρεύονται» όσοι λειτουργούν με αποκλειστική στόχευση τη προστασία της καρέκλας τους» τονίζει ο Κ. Λουράντος, που δηλώνει ξεκάθαρα παρόν στα τεκταινόμενα του κλάδου από το προεδρείο του μεγαλύτερου φαρμακευτικού συλλόγου της χώρας, του ΦΣΑ.
Από αυτή τη θέση όπως λέει θα συνεχίσει να παλεύει για τα συμφέροντα των φαρμακοποιών, καθώς «η βάση του κλάδου των 11.000 φαρμακοποιών, είναι ελεύθερη κομματικών εξαρτήσεων και μικροσυνδικαλιστικών τακτικισμών».
Η απάντηση στον Άδωνι
Τα τελευταία λόγια στη μακροσκελή ανάρτησή του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΦΣ τα αφιερώνει στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σε μια ομολογουμένως ασυνήθιστη παρέμβαση στα συνδικαλιστικά δρώμενα, εξέφρασε την αγωνία του για τη σύνθεση του νέου προεδρείου.
«Ο Πρόεδρος ενός κλάδου δεν εξυπηρετεί συμφέροντα κόμματος, ακόμα και αν είναι κομματικό στέλεχος. Συγκρούεται με το κόμμα, διεκδικεί τα συμφέροντα του κλάδου ακόμα και αν αυτά πλήττουν το κόμμα, και δεν κρίνεται επ’ ουδενί από την πειθήνιά του στις εντολές του. Άλλο το κόμμα άλλο ο κλάδος η ζωή μας και το μέλλον μας και άλλο η αθλητική ομάδα που την στηρίζεις και την ακολουθείς χάσει κερδίσει, κάνοντας λάθη ή όχι» αναφέρει σχετικά, ενώ αναρωτιέται με νόημα αν η επιμονή του κ. Γεωργιάδη να τα «βρουν» οι δύο νεοδημοκρατικές παρατάξεις που θριάμβευσαν στις εκλογές, είναι προς όφελος του κλάδου ή του κόμματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου