Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Έρχεται η προκήρυξη για 940 μόνιμες θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ! Πότε θα φθάσουν στα νοσοκομεία



Με μεγάλη καθυστέρηση και πιθανώς ακόμη και από την επόμενη χρονιά αναμένεται να φθάσουν στα δημόσια νοσοκομεία οι γιατροί που θα προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πάντως ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει την προκήρυξη για 940 μόνιμες θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ, από τις οποίες οι 380 στην Αττική αναμένεται να είναι στην Αττική.

Άγνωστο παραμένει εάν θα είναι έτοιμες οι υπηρεσίες να προκηρύξουν κι άλλες μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία, με βάση και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουν δηλώσει ότι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα προκηρύσσονται ετησίως 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών και 1.500 νοσηλευτών.

Πάντως οι συνδικαλιστικοί φορείς των γιατρών είναι επιφυλακτικοί για το πόσοι τελικώς γιατροί θα φθάσουν στα νοσοκομεία πριν αυτά αδειάσουν από αποχωρήσεις. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Αδειάζει το ΕΣΥ από γιατρούς! Πόσοι αποχωρούν»

Οι εκπρόσωποι του κλάδου επισημαίνουν σε ότι αφορά στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ότι από τις 2.760 θέσεις μόνιμων γιατρών που προκηρύχθηκαν το 2017 και 2018, έχουν διοριστεί 1.800 οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν φθάσει στο σύνολο τους στα νοσοκομεία λόγω των καθυστερήσεων από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Πάντως με βάση τους υπολογισμούς των συνδικαλιστών, στο τέλος της φετινής χρονιάς, θα υπάρχουν 1.700 λιγότεροι γιατροί από αυτούς που υπηρετούν σήμερα καθώς θα υπάρξουν 700 συνταξιοδοτήσεις του 2018 και 2019που δεν θα έχουν αναπληρωθεί, ενώ και 1.000 επικουρικοί γιατροί θα έχουν αποχωρήσει από το σύστημα λόγω της λήξης των συμβάσεων τους.

2 σχόλια:

  1. Οι γιατροί στα Νοσοκομεία θα παίρνουν συνολικά 1500 ευρώ το μήνα. Ειδικά οι Παθολόγοι που δεν έχουν και εξτραδάκια. Διαβάστε όμως το Παρακάτω για να δείτε πως ξηγιούνται οι λογοθεραπευτές (το τει )και οι φυσικοθεραπευτές (άλλο ωραίο τει).

    ΕΟΠΥΥ- Ειδική Αγωγή
    Μια ενημέρωση να κάνω, σχετικά με την κοστολόγηση των θεραπειών ειδικής αγωγής από ΕΟΠYΥ.

    ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ * 20 συνεδρίες * 1.23€

    ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ * 20 συνεδρίες * 1.23€

    ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 20 συνεδρίες * 1.23€

    ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ * 8 συνεδρίες * 15€

    ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 20 συνεδρίες * 10€

    ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ * 20 συνεδρίες * 2.23€

    ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ * 4 συνεδρίες * 15€

    ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 10 συνεδρίες * 20€

    ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 8 συνεδρίες * 15€

    ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 8 συνεδρίες * 15€

    ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ (ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ) * 20 συνεδρίες * 2.88€

    Οι θεραπείες με τα 15 ευρω πρέπει να είναι από γιατρο. Ενώ π.χ. "ειδική συμπεριφορά και εκμάθηση δυσκολιών" γίνεται από τις ειδικοτητες (εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή κ.τ.λ.).

    Ο καθένας ανάλογα με την περίπτωσή του δικαιούται ενα ποσό. Στο άρθρο 17 ειδικη αγωγή του ΕΟΠYΥ αναφέρονται τα ποσά με μέγιστο για τα μικτά περιστατικα τα 700 ευρώ (με φυσικοθεραπεια). Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει το χαρτί που θα σας γραψει ο γιατρος Κρατικου Νοσοκομείου ή το Κεντρο Παιδοψυχικης ή το Ιατροπαιδαγωγικο να συμπληρωνει το ποσό που αντιστοιχει σε σας. Περισσοτερα χρήματα δεν δίνονται. Οπότε, μαγειρεψτε τα κουκιά για να σας βγουν τα 300, 500, 700.

    Επίσης, μετακινήσεις δεν δίνονται για θεραπείες, μόνο για βραχεια νοσηλεια (4 ώρες) σε νοσοκομειο και για αλλες παθησεις, οπως νεφροπαθεις κ.τ.λ.

    Όταν αναφέρει το ΦΕΚ του ΕΟΠYΥ ότι "οι ασφαλισμένοι θα αποζημιώνονται αμεσα", εννοει ότι θα μπαίνουν στο λογαριασμο του ασφαλισμένου και όχι των εταιρειών - Κεντρων θεραπειών. Οχι δηλαδή ότι θα πληρωνόμαστε αμέσως με την κατάθεση κάθε μήνα των δικαιολογητικών μας. Τα χρήματα θα μπαίνουν στις ημερομηνίες που έμπαιναν. Δηλαδή, καθε 1η κ 15 του μήνα.

    Καταλάβατε τώρα κορόιδα Παθολόγοι πως βγαίνουν τα λεφτά;


    Ένας Παθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξανθοκηφηνας: ναι ......έρχονται κάθε μήνα από τον Γενάρη του 2015 και θα συνεχίσουν να ......έρχονται κορόιδα ως τον Οκτώβρη του 2019!!! Κάθε .....μήνα .....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή