Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Οι λοιμωξιολόγοι κατέληξαν: Πρώτο κουδούνι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου!

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Θετική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αλλά και η απόφαση της κυβέρνησης που έλαβε υπόψην της την επιστημονική τοποθέτηση, στην κατεύθυνση του ανοίγματος των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων. Η απόφαση των επιστημόνων ήταν ομόφωνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα: "Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020: - οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία), - οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και - οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί".

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Δημήτρης Χατζηγεωργίου - Νίκος Χαρδαλιάς: Είναι ασφαλές να ανοίξουν τα Δημοτικά

Στην απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εικόνα της πανδημίας COVID-19 στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, επισήμανε ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο επιδημιολογικά, καθώς το R0, το οποίο μετρά τον ρυθμό της μεταδοτικότητας στη χώρα, είναι πολύ κάτω από το 1, δηλαδή σε ασφαλές επίπεδο. Άλλωστε κατά το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν μόλις 2 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος από τη νόσο COVID-19.

Από την πλευρά του, επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε ότι "η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε" υπογράμμισε. Όπως είπε, "η εμπειρία μας από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική", προαναγγέλοντας ουσιαστικά ότι άνοιξε ο δρόμος για την επαναλειτουργία και των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.

"Η ζυγαριά τείνει προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων", ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας ότι "όλοι οι συνάδελφοι συνηγορούν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου