Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Alert από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Δεύτερο κύμα της πανδημίας, πιο θανατηφόρο «θα χτυπήσει την Ευρώπη το χειμώνα»

Σαφή προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές χώρες να προετοιμαστούν έστειλε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας


Σαφή προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές χώρες να προετοιμαστούν για την εκδήλωση δεύτερου κύματος του κοροναϊού, πιο θανατηφόρο από το προηγούμενο, για τον ερχόμενο χειμώνα, έστειλε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη Δρ Χανς Κλούγκε, επισημαίνοντας ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Σε συνέντευξή του στην Daily Telegraph ο Ευρωπαίος αξιωματούχος του ΠΟΥ στην Ευρώπη σημείωσε ότι ο ιός του κορονοϊού θα συμπέσει το χειμώνα και με άλλες εστίες μολυσματικών ασθενειών, με αποτέλεσμα να καθίσταται ακόμα περισσότερο επιτακτική η ανάγκη οι χώρες να προετοιμάζονται για δυσκολότερες καταστάσεις.

Τώρα είναι ο «χρόνος για προετοιμασία, όχι για πανηγυρισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στις χώρες που άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού και κάλεσε τις κυβερνήσεις να κάνουν «σταδιακή και προσεκτική» άρση των μέτρων.

Τόνισε δε ότι καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων Covid-19 σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία άρχισε να μειώνεται, αυτό δεν σημαίνει ότι η πανδημία έφτασε στο τέλος της.

Το επίκεντρο της ευρωπαϊκής επιδημίας είναι τώρα στα ανατολικά, με τον αριθμό των περιπτώσεων να αυξάνεται στη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν, σημείωσε.

Πηγή: Economico.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου