Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στον εμβολιασμό

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

iEidiseis 

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Την αυξημένη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19 καταγράφει, μεταξύ άλλων, δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Τ/Σ Open.

Σε σχετική ερώτηση, το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένοι με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ θετικά κρίνει την εξέλιξη της εκστρατείας το 36%.


Αρνητική «ψήφο» σε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό έλαβε η κυβέρνηση και σε σχέση με τους εμβολιασμούς πολλών κυβερνητικών αξιωματούχων κατά το ξεκίνημα της καμπάνιας, με το 62% των πολιτών να διάκειται αρνητικά απέναντι στην προτεραιοποίηση που υπήρξε.

Ακόμη, σε ερώτηση για τον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 60% απαντά πως η κυβέρνηση κινείται «βλέποντας και κάνοντας», ενώ το 32% εκτιμά πως έχει σχεδιασμό.


Εξάλλου, σε σχέση με το αν τα μέτρα στήριξης για την πανδημία είναι επαρκή το 45% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο, έναντι του 41% που δηλώνει πως είναι.

Αισιόδοξη είναι η εικόνα σε σχέση με το πόσοι εκ των ερωτηθέντων επιθυμούν να εμβολιαστούν: Το 48% δηλώνει πως θα εμβολιαστεί αμέσως (έναντι 33% τον Δεκέμβριο), το 31% απαντά πως θα περιμένει (42% τον Δεκέμβριο), ενώ το 17% λέει «όχι» (έναντι 19% τον Δεκέμβριο).
Ανασχηματισμός και πρόθεση ψήφου

Η έρευνα της Alco επεκτάθηκε και σε ζητήματα γύρω από το πολιτικό σκηνικό.

Σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό και για το αν έγιναν οι σωστές κινήσεις ή αν έπρεπε να γίνουν περισσότερες, το 44% λέει περισσότερες, το 18% τις σωστές ενώ το 38% ΔΞ/ΔΑ.

Στην ερώτηση για τον ποιόν εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός βρέθηκε «μπροστά» με ποσοστό 45% ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ψήφισε» το 21%.

Στην πρόθεση ψήφου, τέλος, η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα με 39% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,9%.

Το ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στο 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και η ΜεΡΑ25 με 2,7%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου