Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Ιταλοί γιατροί παρακολουθούν ψηφιακά τους ασθενείς με Covid-19 στο σπίτι και μειώνουν τις νοσηλείες

Παρουσιάστηκε πρόσφατα το πιλοτικό πρόγραμμα απομακρυσμένης βοήθειας ασθενών με Covid-19 το οποίο σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Spallanzani της Ρώμης σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Γενικών Ιατρών, την AdiLife και την Takeda Italia. Στην πράξη, οι γιατροί θα μπορούν να συνδέονται με τον υπολογιστή τους στη συσκευή που παραδίδεται στους ασθενείς. Η συσκευή αυτή λαμβάνει υπόψη έξι παραμέτρους μεταξύ των οποίων θερμοκρασία σώματος, πίεση, επίπεδο οξυγόνωσης και ηλεκτροκαρδιογράφημα.
Zougla.gr

Εκατό ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι έχουν αρχίσει να παρακολουθούνται από δέκα οικογενειακούς γιατρούς (10 ασθενείς για κάθε γιατρό). Οι οικογενειακοί γιατροί, με τη σειρά τους, έρχονται σε επαφή με τους γιατρούς του Ινστιτούτου Spallanzani για οποιαδήποτε συμβουλή ή για να αξιολογήσουν τη νοσηλεία τους.

Όπως δηλώνει ο διευθυντής του Spallanzani, Francesco Vaia, «με αυτόν τον τρόπο ο ασθενής δεν θα αισθανθεί ποτέ μόνος του και αυτό θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Επίσης μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τους ασθενείς στους γιατρούς και γενικότερα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας».

Μόλις τελειώσει η πανδημία, η πλατφόρμα MyHospitalHub PRO θα χρησιμοποιηθεί για την απομακρυσμένη φροντίδα ασθενών με χρόνιες παθήσεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, «η ενίσχυση της βοήθειας στο σπίτι χάρη στην τεχνολογική καινοτομία είναι θεμελιώδης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατό να αποφευχθούν μη απαραίτητες νοσηλείες. Η πίεση στα νοσοκομεία σε αυτή τη φάση της νόσου είναι ολοένα και μεγαλύτερη. Μόνο στη Ρώμη πρέπει να διαχειριζόμαστε χιλιάδες περιπτώσεις την εβδομάδα».

Πώς λειτουργεί η καινοτόμα ιατρική πλατφόρμα

Στον ασθενή που βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι παρακολουθούνται διάφοροι παράμετροι, όπως θερμοκρασία σώματος, η αρτηριακή πίεση, ο κορεσμός οξυγόνου, ΗΚΓ, καρδιακός και αναπνευστικός ρυθμός. Ο γενικός γιατρός λαμβάνει όλα τα δεδομένα και ειδοποιείται όταν ξεπεραστούν τα κρίσιμα όρια. Η πλατφόρμα MyHospitalHub PRO μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε smartphone ή υπολογιστή και είναι συμβατή με όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Πηγή: Fanpage.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου