Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Μόσιαλος: Καλά νέα για το εμβόλιο της Pfizer

Συντάκτης: Virus

Τα θετικά αποτελέσματα του εμβολίου της Pfizer από το μαζικό εμβολιασμό στο Ισραήλ αναλύει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος:

“Σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα Times of Israel αναφέρει πως σύμφωνα με την διευθύντρια του τμήματος πληροφοριών και ψηφιακής υγείας της Maccabi, Anat Ekka Zohar, το εμβόλιο της Pfizer έχει 92% αποτελεσματικότητα.

Ο μαζικός εμβολιασμός στο Ισραήλ επί της ουσίας επιβεβαιώνει τα ανακοινωμένα αποτελέσματα της Pfizer, εκτός των ελεγχόμενων κλινικών δοκιμών. Θεωρώντας ότι η πλήρης προστασία ξεκινά μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση, τα δεδομένα των Υπηρεσιών Υγείας της Maccabi αναφέρονται στο χρονικό διάστημα μεταξύ 7 -16 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Αναλύοντας τα δεδομένα προκύπτει πως μόνο 31 από τους 163.000 Ισραηλινούς που εμβολιάστηκαν από τις Υπηρεσίες Υγείας της Maccabi νόσησαν με κορωνοϊό, ενώ σε ένα ισοδύναμο δείγμα με παρόμοια προφίλ ηλικίας και υγείας μη-εμβολιασμένων Ισραηλινών, περίπου 6.437 διαγνώστηκαν θετικοί στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.

Αντίστοιχα σημαντικό με τα χαμηλά ποσοστά μόλυνσης, είναι πως σύμφωνα με την ανάλυση όσοι εμβολιασμένοι νόσησαν είχαν ελαφρά συμπτώματα (όπως ελαφρύ πονοκέφαλο, ήπιο αίσθημα ασθένειας, και σχεδόν καθόλου πυρετό) και κανείς δεν νοσηλεύτηκε. Και να υπενθυμίσουμε ξανά πως ο μαζικός εμβολιασμός στο Ισραήλ είχε αρχικό στόχο την προστασία των πιο ευάλωτων πολιτών.

Τι βλέπουμε δηλαδή εδώ;
Σε περίπου οκταπλάσιο αριθμητικά δείγμα από το δείγμα της αρχικής κλινικής μελέτης των εταιρειών, το ποσοστό της αποτελεσματικότητας του εμβολίου είναι 92%, και η απόκλιση εμπίπτει στα πλαίσια που προέκυψαν από την αρχική ανάλυση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου