Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Εμβόλιο – κορονοϊός: Ξεκινά ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών και των φαρμακοποιών – Τι δήλωσε ο Μ. Θεμιστοκλέους

Ξεκινά η διαδικασία για τους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς

Δήμητρα Ευθυμιάδου - HR

Μέσα στην εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός των γιατρών που εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές ενώ αμέσως μετά αρχίζει ο εμβολιασμός για ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ο οποίος είναι αρμόδιος για το σχέδιο των εμβολιασμών, μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στα ιδιωτικά νοσοκομεία ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει το εμβόλιο σε ιδιώτες γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς.

Σύμφωνα με τον κ.Θεμιστοκλέους, τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι ιδιώτες γιατροί αλλά και οι υπόλοιποι ελευθεροεπαγγελματίες για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Οι καθυστερήσεις

Να σημειωθεί ότι ο εμβολιασμός των γιατρών των ιδιωτικών κλινικών επρόκειτο να ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση. Για τους ιδιώτες ιατρούς που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα δεν υπήρχε απολύτως κανένας σχεδιασμός, ενώ φαίνεται πως μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών, εντάχθηκαν και εκείνοι στον σχεδιασμό. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Κορονοϊός – εμβόλιο: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους γιατρούς των ιδιωτικών κλινικών – Πόσοι δήλωσαν στην Αθήνα

Αντίστοιχα και για τους φαρμακοποιούς οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί σε κανένα πρόγραμμα σχεδιασμού. Και για τους φαρμακοποιούς υπήρξαν αντιδράσεις από τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, με συνέπεια να ενταχθούν στο σχέδιο “Ελευθερία“.

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ 13/01/2021 ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ (emvolio.gov.gr) ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ.
    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ.(12/1/2021)
    ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ (ΣΑΝ ΙΔΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή