Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Πονοκέφαλος στο υπουργείο Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ μετά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

Πονοκέφαλος στο υπουργείο Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ μετά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

Ο ΕΟΠΥΥ προκαλεί πάλι νέα αναστάτωση στην κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες για διαφθορά

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Υγείας όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr μετά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για τον ΕΟΠΥΥ όπου προκύπτουν διάφορα στοιχεία αδιαφάνειας αλλά και κακοδιαχείρισης σε βάρος των ασθενών.

Ενώ το πόρισμα ξεδιπλώνει όλη τη διαφθορά που υπάρχει ουσιαστικά μέσα στον μεγαλύτερο Οργανισμό υγείας της χώρας, προς ώρας δεν υπάρχει απολύτως καμία επίσημη αντίδραση ούτε από το υπουργείο υγείας ούτε από τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ.

Χαρακτηριστικό είναι με βάση τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη ότι οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ που επεξεργάζονταν καταγγελίες ασφαλισμένων για υπερχρεώσεις σε ιδιωτικές κλινικές, επιχειρούσαν να αποτρέψουν τους ασθενείς από το να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Αυτά και άλλα πολλά αναφέρονται στο πόρισμα για το οποίο προς στιγμήν τηρείται σιγήν ιχθύος. Βέβαια οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο υπουργείο υγείας επικρατεί πονοκέφαλος σχετικά με το τι θα γίνει με τον Οργανισμό καθώς εδώ και καιρό συζητείται μια μεγάλη αλλαγή που θα αφορά τόσο στην θεσμική του οργάνωση όσο και στη διοικητική.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν πάντως στο HealthReport.gr ότι πλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει το πράσινο φως από το Μαξίμου να κάνει ό τι αλλαγές επιθυμεί. Ίδωμεν…

1 σχόλιο: