Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Αυξήσεις στους υγειονομικούς ανακοινώνει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Συντάκτης: Virus

Μέριμνα για την Υγεία και ενίσχυση των υγειονομικών αναμένεται να ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Ανάμεσα στα 36 μέτρα τα οποία εκτιμάται ότι θα δρομολογηθούν θα είναι και οι αυξήσεις στους μισθούς των εργαζόμενων στο ΕΣΥ.

Έμφαση στα θέματα Υγείας είχε προαναγγείλει άλλωστε και προεκλογικά για την δεύτερη θητεία του ο κ. Μητσοτάκης. Με δεδομένο ότι το θέμα της υποστελέχωσης των υγειονομικών δομών δεν έχει επιλυθεί, κίνητρο αποφάσισε να δοθεί ο πρωθυπουργός για να ανακοπεί το κύμα των παραιτήσεων και φυγής στο εξωτερικό. Οι γιατροί αναμένεται να δουν αυξήσεις μισθών αλλά και στις εφημερίες καθώς υπάρχει περιθώριο επιπλέον δαπανών έως 3 δις. ευρώ. Ήδη ανακοινώθηκαν τα κίνητρα προς τους γιατρούς που θα προσληφθούν σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Περιφέρειας με έξτρα ενίσχυση για ελλειμματικές ειδικότητες.

Επίσης αξιοποιούνται ευρωπαϊκοί πόροι αφού δόθηκε το «πράσινο φως» για 1,486 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης τα οποία θα διοχετευθούν για έργα στο τομέα της Υγείας. Στοχεύσεις μέσω αυτών των έργων έχουν γίνει για καλύτερες υποδομές των νοσοκομείων, την ψηφιοποίηση υπηρεσιών υγείας, την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τη δημιουργία συστήματος κατ΄ οίκον νοσηλείας και περίθαλψης. Οι πόροι θα διατεθούν για :



1 σχόλιο:

  1. Ειναι ο προαγγελος της ηττας στις πρασεχεις εκλογες .δυστυχως δεν καταλαβαν τιποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή