Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Σ.Η.Σ. : ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...


Έχουμε την εντύπωση πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντιλαμβάνεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ως ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που παίζεται στα ιατρεία με πρωταγωνιστές τους ασθενείς, τα γενόσημα, τα πρωτότυπα, τα κουπόνια και τους φαρμακοποιούς.
Δεν εξηγείται αλλιώς ο τόνος της χαλαρής και χαζοχαρούμενης ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο για την τεράστιας έκτασης παραβίαση του ιστοτόπου e-syntagografisi, στον οποίο συνέβη την Παρασκευή 6 Απριλίου καταχώριση 1,5 εκατ. συνταγών!
Μετά το πρωτοφανές αυτό γεγονός δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηριστούμε ως κακοήθεις λέγοντας πως υποπτευόμαστε ότι περνούν καθημερινά χιλιάδες απαρατήρητες παραβιάσεις στο σύστημα και καταχωρούνται συνταγές χωρίς αυτό να τις αντιλαμβάνεται ή υποδύεται πως δεν τις αντιλαμβάνεται. Επιπλέον δε διατηρούμε πλέον καμιά αμφιβολία πως τα ιατρικά δεδομένα εκατομμυρίων ασθενών πέρασαν ήδη στα χέρια χάκερς, ώστε να τα εμπορευτούν με ασφαλιστικές εταιρείες.
 
Οι ιατρικοί φορείς δεν φώναζαν απλώς. Κραύγαζαν. Κραύγαζαν  για το διάτρητο και εγκληματικά πρόχειρο σύστημα συνταγογράφισης, ενώ η παρέα Λοβέρδου-Κουτρουμάνη χασκογελούσε με τις ανησυχίες μας.
Έτσι όπως χασκογελούσε κι ο Άκης με το υποβρύχιο που έγερνε..

YGEIANET

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

http://www.iatropedia.gr/articles/read/593

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου