Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ




ΙΔΙΩΤΕΣ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Καλαμάτα  30/03/2012

ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ   
Προς Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,

Λ. Κηφισίας 39, ΤΚ 15123, Μαρούσι Αττικής
Υπόψη β’ Αντιπροέδρου κ/ου Σουλιώτη, Γενική Δ/ση Διαχείρισης &
Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας, Δ/ση Οικονομικών Υπηρεσιών &
Κατάρτισης Συμβάσεων

Κοιν: 
κ/ο  Βουδούρη Πρόεδρο, ΕΟΠΥΥ.
κ/ο Ανδρέα Λοβέρδο, Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
κ/ο Γεώργιο Κουτρουμάνη,  Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.   
κ/ο Σαχινίδη Φίλιππο, Υπουργό Οικονομικών.  
κ/ο Βλασταράκο  Μιχαήλ, Πρόεδρο ΠΙΣ                                                                                 κ/ο Αναγνώστου Λεωνίδα, Πρόεδρο ΠΟΣΙΠΥ                        .                                       κ/ο Πλακιώτη Ανάργυρο, Πρόεδρο ΠΕΕΒΙ                                                                          κ/ο Μπεντεβή Κωσταντίνο, Πρόεδρο Ένωση Εργαστηριακών Ιατρών Περιφέρειας Πελλοπονήσου.                                                                                    κ/ο Μιχαήλ Μιχαήλ, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

ΚΥΡΙΟΙ,


Οι Μικροβιολόγοι – Βιοπαθολόγοι, Κυτταρολόγοι – Παθολογοανατόμοι, Πυρηνικοί Ιατροί του Νομού Μεσσηνίας διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλουμε αρχικώς την καθυστερημένη εξόφληση των οφειλών του έτους 2011 όλων των ασφαλιστικών ταμείων που συγχωνεύθηκαν στον ΕΟΠΥΥ (ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ,ΙΚΑ) αλλά και των υπόλοιπων ταμείων (ΕΤΤΑ, ΔΕΗ-ΤΑΥΤΕΚΩ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ κλπ) τα οποία δεν μας έχουν καταβάλει τα δεδουλευμένα μας για τα προηγούμενα δύο (2) έτη.
Συγκεκριμένα τα ακόλουθα:
1.    ΤΥΔΕ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ οφείλουν από το 2009,
2.    ΟΠΑΔ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ από το 2010
3.    IKA, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΤΥΔΚΥ από το 2011.
Επιπλέον διαμαρτυρόμαστε για την καθυστέρηση υποβολής των ηλεκτρονικών εντολών του ΕΟΠΥΥ. Παρά το γεγονός ότι από  01/01/2012 παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στους  ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ  εδώ και τρεις μήνες δεν έχει ρυθμιστεί η διαδικασία υποβολής των δαπανών μας. Ο Προέδρος του ΕΟΠΥΥ υποσχέθηκε  ότι εντός 45 ημερών  από την υποβολή των δαπανών κάθε μήνα θα πληρωνόμασταν με πιθανή ημερομηνία υποβολής της πρώτης μας δαπάνης στις 15/02/2012 και μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί καν ο τρόπος κατάθεσης  αυτών.
Είναι πλέον ασύμφορη η λειτουργία των εργαστηρίων μας διότι δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουμε χωρίς έσοδα μεν και με την υποχρέωση δε να πληρώνουμε προσωπικό, προμηθευτές, εισφορές στο κράτος (χαράτσια, εφορία, κρατήσεις φόρου για χρήματα που δεν έχουμε εισπράξει), σε  ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΤΣΑΥ) και λοιπά λειτουργικά έξοδα, για τα οποία λαμβάνουμε έντοκα δάνεια για να αποπληρώσουμε. Οδηγούμαστε πλέον με μαθηματική ακρίβεια στο άμεσο μέλλον στην πτώχευση και το κλείσιμο των εργαστηρίων μας λόγω της μη αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας από τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία.

Κατόπιν αυτής της δυσλειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως ενιαίου ταμείου απαιτούμε:

  1. να παραλάβουν ΑΜΕΣΑ όλα τα μέλη μας υπογεγραμμένη σύμβαση από τον ΕΟΠΥΥ  με αναδρομική ισχύ από 01/01/2012.

  1. στο ΑΚΕΡΑΙΟ την αποπληρωμή  των δεδουλευμένων μας  που αφορούν τα έτη  2010 - 2011 όταν ήταν σε ισχύ οι συμβάσεις μας με τα υπό συνένωση Ασφαλιστικά Ταμεία με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και την εξόφληση όλων των χρεών από τα έτη 2008 έως και σήμερα των υπόλοιπων Κρατικών Ασφαλιστικών Ταμείων.


Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα μας στο άμεσο μέλλον θα αναγκαστούμε να προβούμε σε αναστολή  της εκτέλεσης παραπεμπτικών των ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ καθώς και των λοιπών κρατικών ταμείων. Σας ενημερώνουμε ότι θα συνταχθούμε και θα συμπλεύσουμε με τις αποφάσεις της ΠΕΕΒΙ.-




Με εκτίμηση   




ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ –ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΙ – ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΙ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου