Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΣ ΠΙΣ


Λάρισα, 01-10-2012
Α.Π.: 1907/2012

Προς
κ. Μιχάλη Βλασταράκο
Πρόεδρο ΠΙΣ
Πλουτάρχου 3 & Υψηλάντου 
106 74 ΑΘΗΝΑ 

Αγαπητέ Πρόεδρε

Μετά τα τετελεσμένα γεγονότα για την ένταξη του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ, ενώ υποτίθεται ήμασταν σε διάλογο με τα συναρμόδια υπουργεία και μάλιστα ολοκληρώσαμε την εισήγησή μας ως επιτροπή του ΠΙΣ για το ΤΣΑΥ, ώστε αυτή να σταλεί στους Ιατρικούς Συλλόγους για διαβούλευση και να πάρει την τελική της μορφή στην προσεχή Σύνοδο των Προέδρων της Χώρας, θεωρώ πως χάσαμε το τρένο.
Επίσης, τα μείζονα προβλήματα, τόσο του ΕΣΥ, όσο και του ΕΟΠΥΥ έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η υγεία των πολιτών, ενώ ο αφανισμός του κλάδου μας είναι προ των πυλών. 

Ο διάλογος που προτείνεται στο Δελτίο Τύπου στις 28-9-2012, θα είχε νόημα και περιεχόμενο, μόνον όταν η άλλη πλευρά σέβονταν ουσιαστικά και όχι προσχηματικά τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας για θέματα Υγείας.

Η εμμονή μας για συνέχιση του διαλόγου, ύστερα μάλιστα και απ’ την τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του αναπλ. υπουργού κ. Μ. Σαλμά , θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο ως μαζοχισμός, αν δεν ισχύει φυσικά απ’ την πλευρά μας και το σενάριο «γέλα μου να σε γελώ να περνάμε τον καιρό».

Δυστυχώς όμως, οι άνθρωποι αυτοί που παριστάνουν σήμερα τους Υπουργούς και τους Διοικητές των επίμαχων Οργανισμών, όχι μόνον λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας, αλλά κυρίως λόγω στοχευμένης και κατευθυνόμενης πολιτικής υγείας, προσπαθούν, μεταχειριζόμενοι κάθε μέσο και τρόπο, να εξαθλιώσουν ασφαλισμένους και γιατρούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η σύνοδος των Προέδρων των Ι.Σ. της Χώρας με το Δ.Σ. του ΠΙΣ, που αποτελεί μάλιστα και ένα άτυπο όργανο, δεν μπορεί να αποφασίσει τη στάση μας από δω και πέρα.

Χρειάζεται άμεσα η επικαιροποίηση και ιεράρχηση των μείζονων προβλημάτων της Υγείας και των γιατρών και η χάραξη νέας στρατηγικής για την διεκδίκηση της επίλυσης τους, μέσα από μια πρωτόγνωρη ενότητα του κλάδου μας.

Αυτό μπορεί να το διασφαλίσει μόνον μια Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ και όχι η Σύνοδος των Προέδρων ή η μέθοδος των πολλαπλών Δελτίων Τύπου, τα περισσότερα των οποίων οι αρμόδιοι τα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Με εκτίμηση 

Κων/νος Γιαννακόπουλος
Πρόεδρος Ι.Σ.Λάρισας
Μέλος Δ.Σ. ΠΙΣ

Κοινοποίηση: 1. μέλη Δ.Σ. ΠΙΣ
2. Ιατρικοί Σύλλογοι Χώρας
3. ΟΕΝΓΕ
4. ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ
5. ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου