Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κατέρρευσε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση! Εκτός για μία ώρα



Κατέρρευσε το πρωί για περίπου μία ώρα το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης λόγω τεχνικών προβλημάτων. Διαβάστε τι έγιναν οι χιλιάδες συνταγές φαρμάκων

Χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφήσουν φάρμακα από τον υπολογιστή τους έμειναν το πρωί χιλιάδες γιατροί καθώς το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κατέρρευσε σε μια προσπάθεια των υπευθύνων να κάνουν αναβάθμιση στο σύστημα. 
Η διαδικασία της αναβάθμισης είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή αλλά εξαιτίας της έλλειψης ειδικού και σύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού, τα “μηχανήματα” δεν άντεξαν. Παρά τις προσπάθειες των εξειδικευμένων τεχνικών η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν άντεξε και έτσι οι εργαζόμενοι “επέστρεψαν” την εφαρμογή στην αρχική της κατάσταση πριν δηλαδή την αναβάθμιση. 

Τα τεχνικά προβλήματα οφείλονται κυρίως στα λιγοστά οικονομικά μέσα που διαθέτει η ΗΔΙΚΑ, η εταιρεία του δημοσίου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δεδομένου ότι στηρίζει το σύστημα με ελάχιστα χρήματα. Εκτός αυτού η έλλειψη κονδυλίων στερεί το σύστημα και από υπερσύγχρονα μηχανήματα που θα μπορούσαν να στηρίξουν τη συνταγογράφηση. Εκτός αυτού βέβαια στην ΗΔΙΚΑ εργάζονται ελάχιστοι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν και όλες οι ανάγκες. 

Να σημειωθεί ότι καθημερινά μέσα από την e-syntagografisi περνούν τουλάχιστον 500.000 συνταγές φαρμάκων, οι περίπου 250.000 από γιατρούς ενώ οι 250.000 εκτελούνται από φαρμακοποιούς. 

Δήμητρα Ευθυμιάδου
ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου