Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Πρόεδρος ΙΣΘ: Διαχρονικά αναξιόπιστος ο ΕΟΠΥΥ



Τον έντονο προβληματισμό του για την καθυστέρηση από πλευράς ΕΟΠΥΥ στην ρύθμιση μιας σειράς ζητημάτων που ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους, όπως η δυσλειτουργία των ΚΕΠΑ και του ΠΕΔΥ, εξέφρασε προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Θανάσης Εξαδάκτυλος, σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν χτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Εξαδάκτυλος έθεσε στον κ. Κοντό το πρόβλημα της επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον τα εργαστήρια τα οποία είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, λόγω των συσσωρευμένων χρεών του οργανισμού, καθώς και τα θέματα των οφειλών προς τους γιατρούς και την ανάγκη για την ισοκατανομή των πόρων με ανώτατο όριο ανά πάροχο.

Σχετικά με την τακτική που ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ καθυστερώντας να εξοφλήσει τα χρέη του προς τους συμβεβλημένους παρόχους του, ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι ο οργανισμός αποδεικνύεται διαχρονικά αναξιόπιστος.

Επιπλέον, γνωστοποίησε προς τον κ. Κοντό ότι είναι αίτημα του ΙΣΘ να ολοκληρωθούν άμεσα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που διασφαλίζουν απολύτως την έκπτωση του rebate και του clawback από τα εισοδήματα του 2013.

Πηγή: εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου