Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Αυτεπάγγελτη έρευνα για τις αδικαιολόγητες διαθεσιμότητες γιατρών στη ΛάρισαΕνώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να δώσει κατάθεση στην σχετική προκαταρκτική εξέταση θα βρεθεί ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, σχετικά με το μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις διαθεσιμότητες γιατρών, οι οποίοι υπηρετούν στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, στο Γ.Ν. Βόλου "Αχιλλοπούλειο" και στο Γ.Ν. Αθηνών "Ο Ευαγγελισμός".

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΕΝΓΕ και υπογράφει ο ίδιος ο κ. Βαρνάβας, είχε σταλεί από το Νοέμβριο του 2013 εξώδικο στον πρώην υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την "αυτοδίκαιη αργία" στην οποία τέθηκαν 22 γιατροί, βάσει της "διάτρητης" -όπως την χαρακτηρίζει- έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, η οποία ακυρώθηκε πλήρως από την απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

"Το Νοέμβριο του 2013 η ΟΕΝΓΕ απέστειλε εξώδικο στον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη σχετικά με την παντελώς διάτρητη Έκθεση Ελέγχου των Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υγείας), η οποία αποτέλεσε αφορμή για να τεθούν από τον υπουργό Υγείας 22 γιατροί σε αυτοδίκαιη αργία, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστια προβλήματα στα Νοσοκομεία, αλλά και τους ίδιους τους γιατρούς, οι οποίοι υπηρετούν στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, στο Γ.Ν. Βόλου "Αχιλλοπούλειο" και στο Γ.Ν. Αθηνών "Ο Ευαγγελισμός".

Η Απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου ακύρωσε πλήρως και στο σύνολό της την Έκθεση Ελέγχου των Επιθεωρητών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π., ενώ οι γιατροί επανήλθαν στην υπηρεσία τους με αποφάσεις δικαστηρίων που διέτασσαν αναστολή εκτέλεσης των Διαπιστωτικών Πράξεων αυτοδίκαιης αργίας.

Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επικαλούμενη διάφορα προσχήματα, δεν αποκατέστησε τους γιατρούς, παρά την επισήμανση της ΟΕΝΓΕ ότι η ανάκληση των Διαπιστωτικών Πράξεων αυτοδίκαιης αργίας δεν θα είναι απόδειξη αδυναμίας, αλλά απόδειξη θάρρους, πολιτικής εντιμότητας και υπευθυνότητας αλλά και σεβασμού του νομικού μας πολιτισμού.

Πριν λίγες μέρες ο αρμόδιος Εισαγγελέας διέταξε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που προκλήθηκε εξαιτίας των παραπάνω γεγονότων.

Στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης έχει κληθεί ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ να δώσει κατάθεση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου