Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΒΟΡΙΔΗΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Μέσω εσωτερικής αναδιανομής του προϋπολογισμού

HEALTH DAILY

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι πρέπει να αυξηθούν οι δαπάνες για την Υγεία, μέσω εσωτερικής αναδιανομής του προϋπολογισμού. Ειδικότερα, δήλωσε: «Θα πρέπει να ξαναδούμε τη σχέση του ΑΕΠ μας, τη σχέση των δαπανών μας σε σχέση με το σύνολο των δαπανών του κράτους. Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών να ξαναδεί αυτή τη σχέση, σεβόμενο απολύτως τους δημοσιονομικούς περιορισμούς της χώρας. 

Σημαίνει στην πραγματικότητα εσωτερική συζήτηση κατανομής των κονδυλίων μεταξύ των Υπουργείων στο πλαίσιο της καταρτίσεως του προϋπολογισμού. Είναι επιλογή πολιτική. 

Κεντρική πολιτική επιλογή, η οποία συνδέεται με την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε στην κοινωνική πολιτική. Εγώ θέλω να έχουμε έναν μέσο όρο σε σχέση με το ΑΕΠ που να πλησιάζει αυτόν των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Υπάρχει όμως μία δεύτερη δουλειά - η οποία πια βαραίνει το Υπουργείο Υγείας - και αυτή είναι ότι πρέπει να αυξηθεί η ανταποδοτικότητα αυτών των δαπανών - ακόμη και των ήδη υφισταμένων- για τον πολίτη. Υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, ανάγκη να αυξηθεί η συνολική δαπάνη για το φάρμακο, η οποία είναι πια εξαιρετικά περιορισμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου