Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Eπιστολή ΔΣ ΙΣΑιγίου για Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαίας

Προς: 
Υπουργό Υγείας Κο Βορίδη
Κοινοποίηση:
ΠΙΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ
ΔΣ Δήμου Αιγιάλειας
ΜΜΕ
Ιατρικοί Σύλλογοι

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας επιδεινώνονται συνέχεια με τις διαρκείς μειώσεις των προϋπολογισμών του.

Είναι από ετών γνωστές δυσλειτουργίες του Νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού, που με τις συνταξιοδοτήσεις και χωρίς νέες προσλήψεις δημιουργούν καταστάσεις μη ασφαλούς εφημέρευσης.

Το Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας εξυπηρετεί μια περιοχή άνω των 50.000 μόνιμων κατοίκων που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται. 

Η εκτίμηση των πολιτών της Αιγιάλειας για τη δουλειά και το έργο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αιγίου – Υγειονομικού και λοιπού προσωπικού – είναι μεγάλη, εμπιστεύεται δε το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό του.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι με ολοκληρωμένη λειτουργία αποφορτίζει σημαντικά τα νοσοκομεία της Πάτρας και ιδιαίτερα το Πανεπιστημιακό του Ρίου.

Η βαθειά οικονομική κρίση και η ουσιαστική ανυπαρξία στην πόλη του Αιγίου σταθερής δομής ΠΦΥ, μετά τις διαθεσιμότητες στον ΕΟΠΥΥ γιατρών με 15-25 χρόνια προϋπηρεσίας, αυξάνει σημαντικά την προσέλευση ασθενών στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα την αδυναμία ασφαλούς διαχείρισης όλων αυτών των ασθενών.

Επειδή είναι ορατός ο κίνδυνος ιδιαίτερα για τα μικρά νοσοκομεία κάτω των 200 κλινών όπως και το δικό μας, με τα λεγόμενα και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου (αξιολογήσεις Νοσοκομείων) είτε να αλλάξουν φύση είτε να αποδομηθούν

Ζητάμε:

1.Ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας μέσω όλων εκεινων των προσλήψεων ανθρώπινου δυναμικού που προβλέπεται στον οργανισμό λειτουργίας του, καθώς και την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικά αξιόπιστου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

2.Άμεση λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου

3.24ωρη λειτουργία του Μικροβιολογικού Τμήματος

4.Προκήρυξη και άμεση πρόσληψη όλων των κενών οργανικών θέσεων γιατρών, γιατί κλινικές όπως η Παθολογική στελεχώνεται μόνο από αποσπασμένους και επικουρικούς γιατρούς.

Απορρίπτουμε:

Ι.τον νόμο 4250/14 περί αξιολόγησης των νοσοκομείων με τα συγκεκριμένα κριτήρια περί πληρότητας. Το κύριο κριτήριο της αξιολόγησης θα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του συνανθρώπου ασθενούς.

ΙΙ.την λειτουργία ιδιωτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία

Απαιτούμε:

Δωρεάν πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας στις σταθερές δημόσιες δομές υγείας.

Η Υγεία όπως και η Παιδεία δεν μπορεί ποτέ να είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις, γιατί είναι από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά που συνταγματικά κατοχυρώνονται και προστατεύονται. 

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Σ. Κοίλιας Α. Υφαντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου