Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Όταν ο νέος υπουργός Υγείας ξαφνιάζει ευχάριστα τους φορείς



Μία ευχάριστη έκπληξη αναμένει τους υγειονομικούς φορείς κάθε ημέρα που περνάει και ειδικότερα μετά από κάθε συνάντηση που έχουν με τον νέο υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη.

Οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, δηλώνουν ευχάριστα ξαφνιασμένοι για το γεγονός ότι ο νέος υπουργός Υγείας- μέχρις στιγμής τουλάχιστον- δείχνει ένα διαφορετικό προφίλ από αυτό του προκατόχου του, και για την ακρίβεια των δύο τελευταίων προκατόχων του κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, ένα προφίλ που είχαν καιρό να συναντήσουν, και που δείχνει σοβαρότητα, ψυχραιμία και χαμηλούς τόνους. 

Και ενώ οι συναντήσεις με φορείς συνεχίζονται, οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εξεπλάγησαν ευχάριστα χθες, όταν άκουσαν από το στόμα του την είδηση ότι αναμένονται το προσεχές διάστημα 2.800 νέες προσλήψεις στον χώρο της υγείας, ο οποίος είναι όχι μόνο υποχρηματοδοτούμενος, αλλά και εξαιρετικά υποστελεχωμένος.

Μάλιστα με αφορμή μία προσωπική του στιγμή- η οποία αφορούσε την απώλεια της μητέρας του σε νοσοκομείο του ΕΣΥ- ο κ. Βορίδης, τόνισε με έμφαση ότι δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει κανέναν εργαζόμενο. Αναφορικά με την αξιολόγηση, επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται φόβος και πανικός για ενδεχόμενες απολύσεις καθώς το μέτρο θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα στο σύστημα. Βέβαια είναι γεγονός ότι και για την δημιουργία του ΠΕΔΥ τα ίδια έλεγε και ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, και η κατάληξη τελικά ήταν πολύ διαφορετική από τις αρχικές δηλώσεις.

Ο κ. Μάκης Βορίδης για ακόμη μία φορά επανέλαβε ότι θα ζητήσει να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία κάτι που προτίθεται να πράξει πολύ γρήγορα σε συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Γενικότερα τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Βορίδης αναφέρεται πολύ συχνά στο θέμα αυτό, καθώς και στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, ως μία απόλυτη αναγκαιότητα, αφού το ποσό των 2 δισ ευρώ για το 2014, αγγίζει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης σε μία χώρα, που έχει ζήσει πολύ σκληρά την λιτότητα, ως μία πραγματικότητα ενός σύγχρονου πολέμου.

Αυτό δε που αναμένουν τώρα όλοι, ως επιστέγασμα των αγαθών προθέσεων και δηλώσεων του κ. Βορίδη, είναι η υπουργική απόφαση για τους ανασφάλιστους, η οποία θα δείξει εμφαντικά την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος υπουργός Υγείας και στην πράξη (εκτός από τα λόγια). Ήδη χθες, ανακοινώθηκε η υπερψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η έκδοση της απόφασης, μετά από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

1 σχόλιο:

  1. Ο ορισμός του πολιτικάντη,όπως δείχνει η μέχρι τώρα πολιτική του πορεία!
    Γι'αυτό συνάδελφοι μην ενθουσιάζεστε...κρατάτε μικρό καλάθι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή