Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Βορίδης - ΙΣΠειραιά : Tι απαντήσεις θα δώσει ο υπουργός για τα προβλήματα του Πειραιά & της νησιωτικής χώρας;



Μία νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των γιατρών και ειδικότερα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, στα πλαίσια των συναντήσεων που έχει ξεκινήσει με όλους τους φορείς προκειμένου να ενημερωθεί.

Η συνάντηση που είχε ο νέος υπουργός την περασμένη εβδομάδα με τον ΠΙΣ κύλησε ομαλά, αν και ο κ. Βορίδης δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Όμως, η επικεφαλής του ΙΣΠ είναι η δυναμική κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά – γνωστή για το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο αλλά και την λύση που θέλει να δίνει στα ζητήματα- και που ο κ. Βορίδης θα πρέπει όχι μόνο να την ακούσει προσεκτικά, αλλά και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Και είναι γεγονός, ότι τα αιτήματα του ΙΣΠ είναι πολλά και επείγοντα. Είναι θέματα τόσο ειδικού χαρακτήρα, όσο και γενικού. Για παράδειγμα, η κυρία Ανεμοδουρά και τα άλλα μέλη του Συλλόγου θα αναφερθούν στο θέμα των ελλείψεων βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στο ΠΕΔΥ, σε θέματα εργαστηρίων, πολλά εκ των οποίων έχουν κλείσει στις περιοχές του Πειραιά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά νοσοκομεία και κέντρα υγείας στην νησιωτική χώρα. Θα θέσουν το θέμα επίσης των εφημεριών από νοσοκομεία πρώτης γραμμής κάθε 4 ημέρες, ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό και επείγον.

Βρισκόμαστε για τα καλά στο καλοκαίρι, αναφέρει η πρόεδρος του ΙΣΠ, και θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας. Στόχος μας πρέπει να είναι ο πολίτης και ο ασθενής και ο στόχος αυτός, δεν μπορεί να αλλάζει ούτε να οπισθοχωρεί κάθε φορά που έχουμε αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Υγείας, αναφέρει η κυρία Ανεμοδουρά.

'Αλλωστε, δεν είναι μακριά η ημέρα που ο ΙΣΠ είχε αποστείλει στον πρώην υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη επιστολή προκειμένου να περιγράψει την σοβαρή κατάσταση που κυριαρχεί στο Τζάνειο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία και δη στην περίθαλψη μικρών παιδιών.

Συγκεκριμένα, σοβαρά ερωτηματικά για τον πρώην υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, είχαν προκύψει από το γεγονός ότι το Παιδοχειρουργικό Τμήμα του Τζανείου Νοσοκομείου παραμένει επί μήνες κλειστό, παρά το σάλο που δημιουργήθηκε από τη δημοσιοποίηση του θέματος, αφήνοντας στην ουσία ολόκληρο τον Πειραιά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα χωρίς δημόσια παιδοχειρουργική κάλυψη.

Ο ΙΣΠ και η πρόεδρός του, κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, σημείωναν στις 26 Μαίου 2014, ότι «από τον Φεβρουάριο του 2014 έχει μετακινηθεί ο Διευθυντής του Παιδοχειρουργικού τμήματος στο Νοσοκομείο «Αγ. Σοφία» και επιπλέον δεν έχει γίνει προκήρυξη για επικουρικούς γιατρούς».

Η ολιγωρία του υπουργείου Υγείας να καλύψει το σοβαρό αυτό κενό, που δημιουργεί προβλήματα στη δημόσια υγεία και δη στην περίθαλψη μικρών παιδιών, για κάποιους δεν είναι τυχαία, τόνιζαν άνθρωποι του ΕΣΥ, προσθέτοντας: «Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτήν την κατάσταση και τι εξυπηρετεί αυτή η ανάλγητη συμπεριφορά; καθώς όταν τα πράγματα είναι οριακά για έναν μικρό ασθενή, οι γονείς αναγκάζονται να προσφύγουν σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο και να πληρώσουν από την τσέπη τους την ώρα που οι πόροι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

Οι γιατροί του ΙΣΠ προσβλέπουν σε μία θετική συνάντηση, ευελπιστούν ότι ο κ. Βορίδης θα είναι διαφορετικός από τον κ. Γεωργιάδη και θα δώσει λύσεις στα βασικά και επείγοντα υγειονομικά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου