Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Επιστολές- φωτιά από ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς ανάβουν φωτιές και στο Βορίδη! Τι τους ζητείται



Φωτιά στους κόλπους των γιατρών άναψαν επιστολές που απέστειλε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε συμβεβλημένους γιατρούς ζητώντας απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα εδώ και τώρα…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Η παροιμία που λέει εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το …βόδι, φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του ΕΟΠΥΥ. Ο Οργανισμός που χρωστά χρήματα στους ιδιώτες γιατρούς ακόμη από το 2011, απέστειλε επιστολές σε συμβεβλημένους γιατρούς ζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα όπως γιατί έκλεισαν το πλαφόν στα φάρμακα τις πρώτες ημέρες, γιατί έδωσαν παραπεμπτικά για τόσες εξετάσεις αλλά μεταξύ άλλων πόση ώρα χρειάζονται για να εξετάσουν έναν ασθενή. 

Η επιστολή ζητά να απαντήσουν εντός τριών ημερών διαφορετικά θα είναι υπόλογοι. 
Ο ιατρικός κόσμος είναι στα κάγκελα μετά την επιστολή ενώ τα πληκτρολόγια έχουν πάρει φωτιά και στα social media όπου οι γιατροί ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους. 

Μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την αποπομπή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός αποδεικνύεται «για μια ακόμη φορά κατώτερος των περιστάσεων». 

Το έγγραφο εστάλη στις 12 Ιουνίου στους γιατρούς και ζητείται εγγράφως από τους γιατρούς να απαντήσουν σε διάφορα ερωτήματα. 
Ένα από τα ερωτήματα που προκάλεσε μάλιστα τον εκνευρισμό πολλών γιατρών είναι «πόσος χρόνος χρειάζεται να αφιερώσει κάθε γιατρός στον εκάστοτε ασθενή του».

Ο ΙΣΑ μιλά για ανικανότητα της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ να διοικήσει και ζητά άμεση αλλαγή ηγεσίας. 

Δεν είναι τυχαίο επίσης πως μετά τις συγκεκριμένες επιστολές και η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ξεκινά νομική διαδικασία για τη διεκδίκηση των οφειλομένων από το 2012, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί τα εντάλματα πληρωμής. 

Πάντως η υπόθεση που άναψε φωτιές στους κόλπους των γιατρών άναψε φωτιές και στον νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ο οποίος καλείται πριν ακόμη μάθει τι συμβαίνει στο χώρο της υγείας, να λύσει το πρόβλημα της νέας κόντρας του κλάδου με τον Οργανισμό.

14 σχόλια:

  1. ΟΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟ ΙΣΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΣΥΜΕΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΑΦΟΝ 200 ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ 5 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ . Η ΑΠΝΤΗΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΛΕΠΤΑ. ΑΡΑ 4 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΠΙ 8 ΩΡΕΣ ΙΣΩΝ 32 ;ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΝΑ ΜΕΡΑ ΕΠΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΙΣΟΝ 160 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΧΙΜΟΥΜ. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΛΠΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΣΧΕΤΕ! ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 Η ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 40-50 ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΝ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ! ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε η Εθνική Τράπεζα δεν έχει τόσο κόσμο μέσα.Μήπως νοίκιασες γήπεδο μπάσκετ και το έκανες ιατρείο;Δυστυχώς η λαμογιά δεν έχει όρια

      Διαγραφή
  3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ Η ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ Η ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΙΝΑΙ 1-2ΛΕΠΤΑ.ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΠΗΞΗ ΑΙΜΑΤΟΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ 200 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΟΙ 30 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ.ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πότε θα σοβαρευτούμε συνάδελφοι; Ψέματα είναι αυτά που τους καταλογίζονται;
    Καλά έπαθαν και θορυβήθηκαν τα Λαμόγια και πρέπει να τιμωρηθούν.Επειδή το κράτος είναι αναξιοπρεπές πρέπει και εμείς να χάσουμε την αξιοπρέπεια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΜΕΝΑ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ E MAIL NA ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ? ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΕΟΠΥΥ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΗΛ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ! (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ). ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ 1 ΩΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΩ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ,ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ,ΔΕΝ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΩ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.ΠΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΔΗΛΑΔΗ? ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΒΑΡΑΝΕ ΜΥΓΕΣ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝΤΗ ΖΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΟΝΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγά ρε επιστήμονα ΕΟΠΥΥΤΗ που ξευτιλίσατε με τις συμβάσεις σας την ιατρική υπόσταση τρέχω ντας και παρακαλώντας για συμβάσεις και να περιμένετε να σας αφήσει κανά 5ευρο ο ασφαλισμένος.
    Δεν έχω ούτε 20 ούτε 30 κάθε μέρα στο ιατρείο μου αλλά δέκα που με σέβονται και με πληρώνουν.
    Εσύ καημένε συνέχισε συνταγογράφος του μπαταχτσή ΕΟΠΥΥ, κορόιδο ε, κορόιδο, που κατάφερε ένας βιβλιοπώλης να μας κάνει εμφυλιοπολεμικό κλάδο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. OTAN MΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ μυριστήκατε χρήμα και γιαυτο μένετε γατζωμένοι στο συστημα ακόμα και 5 ευρω να πάει η επισκεψη..Και για ποιότητα υπηρεσιών οι περισσότεροι απο εσάς εισαστε κάτω του μέσου όρου..Αλλά βλέπεις δεν έχετε τα κοτσια να δουλέψετε στο ελεύθερο επάγγελμα και να ιδρώσετε γι ΤΟΝ ΆΡΡΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΉΣΤΕ ,ΠΡΟΤΙΜΆΤΕ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ,ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΕς και το ανάλογο μπονους από τις εταιρείες, πλασματικές εξετάσεις που τις χρεώνετε στον ΕΟΠΥΥκαι ασε το κράτος να πληρώνει.Και αφου έχετε εξασφαλίσει την πελατεια για φάρμακα μετα την 1η εβδομάδα κάνετε και το ιδιωτικο ιατρειο.Φτάνει να σωθειτε εσεις.....συναδελφικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οποιος κλεινει πλαφον σε μια εβδομαδα να δημοσιευονται τα στοιχεια του , σε ποσο χρονο γαρφει τη συνταγη του, και σε ποσο χρονο εξεταζει τον αρρωστο ωστε να του απονεμεται ο τιτλος του ΣΟΥΠΕΡ ΓΙΑΤΡΟΥ.
    ακομη οσοι εχουν και πληρονουν γραμματειες για να γραφουν συνταγες και παραπεμπτικα , ενω ααργουν να πληρωθουν απο τον εοπυυ, σημαινει οτι εχουν φραγκα , και εφοσον κλεινουν το πλαφον σε 5 ημερες δεν χρειαζεται να εχουν εοπυυ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΙΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ 10 ΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ!!!
    Από τον
    εκτεταμέ
    νο
    έλεγχο του ΕΟΠΥΥ προέκυψε ότι
    128
    συμβεβλημένοι
    ιατρο
    ί
    μέσα στις 4 πρώτες ημ
    έρες του Ιουνίου είχαν από 250 ως 300 επισκέψεις .
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελέγχου
    ,
    προκύπτει ότι
    16 συμβεβλημένοι ιατροί
    καταχώρησαν επισκέψεις , την 1
    η
    ημέρα του Ιουνίο
    υ, η οποία ήταν Κυριακή και μάλιστα
    ένας συμβεβλημένος
    ιατρός πραγματοποίησε
    ,
    μέσα σε αυτήν την ημέρα
    170 επισκέψεις
    !
    Επίσης,
    ενδεικτικά
    ,
    αναφέρουμε ότι
    την δεύτερη ημέρα του Ιουνίου, πρώτη
    εργάσιμη ημέρα του μήνα, ένας
    συμβεβλημένος
    ιατρός δήλωσε ότι
    ε
    ίχε ήδη
    πραγματοποιήσει
    233 επισκέψεις
    ,
    μέσα στις πρώτες
    δύο ημέρες
    του μήνα
    ,
    ένας άλλος
    καταχώρησε
    151 επισκέψεις
    σε μία ημέρα
    , ενώ συνολικά 48
    ιατροί πραγματοποίησαν
    από
    100 ως 150 επισκέψεις
    μέσα σε μία ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 250 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ4 ΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑ.150 ΟΜΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καντε την συνταγογραφηση ενα ευρω. τοσα παιρνει ηγραμματεας. δενχρειαζονται μεσιτες .λυνεται αυτοματα το προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή