Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Τρίμηνη παράταση των συμβάσεων με γιατρούς & παρόχους



Για τρεις μήνες, μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου 2014, παρατείνονται οι συμβάσεις των συμβεβλημένων θεραπευτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, που λήγουν στο τέλος Ιουνίου, με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Επίσης, παρατείνονται και όλες οι συμβάσεις των παρόχων (Διαγνωστικά Εργαστήρια, Κλινικές, Φυσικοθεραπευτές, Οδοντοτεχνίτες, Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Οικοτροφεία, Ιδρύματα/Κλινικές Χρονίων Παθήσεων, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ειδικά Ιδρύματα για ΑμεΑ, ιδρύματα Ασυλικού Τύπου και Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης).

Οι λόγοι για την νέα αυτή παράταση είναι ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των ιατρών και των άλλων παρόχων για το περιεχόμενο των νέων συμβάσεων.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, «είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται τόσο εκτεταμένη συζήτηση με ενεργό το ρόλο, της πρόσφατα θεσμοθετημένης, Επιτροπής Διαπραγμάτευσης. Στόχος του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ είναι οι νέες συμβάσεις να διασφαλίζουν ποιοτικές υπηρεσίες με αξιοπρέπεια για τους ασφαλισμένους του και ταυτόχρονα σχέσεις εμπιστοσύνης με το σύνολο των παρόχων του Οργανισμού».

14 σχόλια:

  1. Το έχω ξαναγράψει. Το μνημόνιο γράφει ξεκάθαρα τις σχέσεις εργασίας των γιατρών που θα είναι με αντιμισθία, οπως το παλαιό ΤΕΒΕ. Δηλαδή πάρε 800-1000€ το μήνα και όσους δείς. Δήμευση δηλαδή του ιατρείου, αφού δεν θα βγαίνουν ούτε τα λειτουργικά του έξοδα.
    Οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα επανδρώσουν τα ΤΕΠ των 8 νοσοκομείων της 24ωρης καθημερινής εφημερίας. Οι δε νοσοκομειακοί γιατροί θα κάνουν κάποιες εσωτερικές εφημερίες, αφού δεν θα υπάρχουν εφημερίες νοσοκομείων ( μείωση δηλαδή του συνολικού μισθού τους).
    Το μέλλον μας βρίσκεται αποκλειστικά στα δικά μας χέρια !
    Πακιστανοί ή Αλβανοί δεν μπορούν να δουλέψουν στον ΕΟΠΥΥ αντί των γιατρών.
    Το μεγάλο μας όπλο είναι : ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.
    Ελεύθερη επιλογή γιατρού απο τον ασφαλισμένο ( όπως είναι και ηθικά δίκαιο) , με συλλογικές συμβάσεις ΟΛΩΝ και των ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ,με αυστηρά κριτήρια λειτουργίας και ελέγχου ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δοκιμή πρόσκλησης ενδιαφέροντος - αίτησης- υπογραφής συμβάσεων τύπου ΟΑΕΕ, δοκιμάσθηκε μόλις 4 μήνες μετά τα βαφτίσια του ΕΟΠΥΥ.
      Η "πόρτα" που έφαγε το εγχείρημα ήταν τέτοια που δεν ξαναδοκίμασε κανένας διοικητής την τύχη του.
      Μόνον κάποιες υποψήφιες "δυνατές πένες" ελπίζοντας στη συνδρομή της φαρμακεμπορίας είχαν υποβάλει αίτηση και σχεδόν κανείς από ειδικότητες.
      Όποτε το ξανα-επιχειρήσουν, όποιος θέλει να αυτοκτονήσει επαγγελματικά ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα...

      Διαγραφή
  2. Εσύ καλά το θέτεις,,Δεν ξερω αν το θέλουν και οι αλλοι <>Γιατι όλοι φοράμε άσπρες μπλούζες και όλοι εχουμε ορκιστει στον Ιπποκράτη,...Αλλαγια τα λεφτά προδιδουμε και την μάνα μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ.ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ,ΜΕ ΤΙ ΟΡΟΥΣ?? ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΘΑ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ¨ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ¨ .ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ CB.RB ΑΧ ΘΕΕ ΜΟΥ ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΛΕΟΣ-ΦΩΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε φιλε για τα 700 ευρωπουλα του τεβε ολοι βαζατε μεσο για να μπειτε, και κανατε ενστασεις και κοντρα ενστασεις αν σας απορριπτανε. ολοι θα κανουν αιτηση στον εοπυυ για συμβαση οσο και αν ειναι η αντιμισθια και θα θελει και μεσο για να μπεις . και ασε τις ικαδιτικες αρλουμπες περι μη συμβασεων . αυτο ξες πως διαβαζεται? μην κανετε κοροιδα αιτησεις για συμβασεις για να μας παρουν εμας στα σιγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν αυτό κατάλαβες....Αινστάιν απο αυτά που έγραψα είσαι άξιος της τύχης σου.
      Ποτέ δεν ήμουν στο ΙΚΑ ποτέ δεν είχα ΟΑΕΕ. Τύποι σαν κι εσένα μας έχουν φέρει ως εδώ.
      ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑ !

      Διαγραφή
  5. Μας κοροϊδεύουν με δήθεν διαπραγμάτευση για τις συμβάσεις? Όπως προαναφέρει και ο συνάδελφος το είδος των συμβάσεων είναι συγκεκριμένο και καθορίζεται από τα ψηφισθέντα μνημόνια. Απλώς θα ανακοινωθεί ο τρόπος λίγο πριν λήξει η χρονιά. Καμία διαπραγμάτευση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Και αν γίνει θα είναι προσχηματική μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συναδελφε εγω συμφωνω, ίσως και αρκετοί άλλοι, όμως δεν βλέπω καμμία δάθεση για καμμία διεκδίκηση ,δουλοπρέπεια και σκυμμένο κεφάλι, πές μου με αυτή τή στάση που κρατάμε τι προσδοκούμε?, εαν εσύ βλέπεις διάθεση για διεκδικήσεις δείξτες μου, λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά δέΝ με έχει απογοητεύσει τίποτε άλλο παρά η ανοχή της πλειοψηφίας των συναδέλφων, εκτός εαν όλοι τους δέχονται ενα παραπεμπτικό με 15 εξετάσεις και ετελούν 2 - 3,εγω άλλη πιθανότητα δεν βλέπω ,μιλώ ειλικρινά αλλά ετσι τα βλέπω τα πράγματα ,και όποιος διαφωνεί ας με διαφωτίσει και μένα.ίσως να ειμαι αφελής αλλά εχω το θάρρος να εκθέτω επώνυμα τη γνώμη μου / Θωμόπουλος ιωάννης/βιοπαθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνω με όλα όσα λες, όμως οι συμβάσεις με αντιμισθία παρότι όντως προβλέπονται εντουτοις δεν βλέπω στην πράξη να εφαρμόζονται.....Οσο για τη δήμευση του ιατρείου, στην πράξη προβλέπω να υπάρξουν και πάλι γιατροί που θα συμβληθούν για να τ αρπάζουν με ποικίλους τρόπους.Είμαι δε απόλυτα πεπεισμένος πως και δωρεάν ακόμη θα δεχόταν συνάδελφοι να συμβληθούν προκειμένου να έχουν κόσμο στο ιατρείο και μετά....ξέρουν τη δουλειά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΣΤΕ ,ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.ΕΥΓΕ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΟΥΔΕΙΣ ΜΩΡΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΙΚΟ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ....
    ΕΤΣΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ
    ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
    ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΕ...
    Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ.
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ / ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαράντα χρόνια αθλιότητας,σε όλα τα επίπεδα...συνεχίζετε όμως να μην θέλετε να καταλάβετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.ΑΣ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ Η ΠΕΔ,ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΜΑΙ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπολογιστε και συμβασεις με δόλωμα 1200 ευρω για να τυχουν αποδοχης απο τους γνωστους κακομοιρηδες που θα αποσκοπουν σε παραπλευρα ωφέλη....
    (συνταγογραφια και κατευθυνόμενη παραπεμπτικογραφία μαμούθ, 5-10ευρα δωρο γιατι εξυπηρετουν σαν τα καλα γκαρσόνια, συστησηλίκια σε διαγνωστικά, κλινικές και χειρουργούς)
    Καταλάβετέ το: Οι γιατροί είναι υπερβολικά πολλοί και η πίτα κουτσουρεμένη και οι ίδιοι φημίζονται για τα τερτίπια τους τόσα χρόνια. Δεν ειναι λιγοι αυτοι που ελεγχοντας πληθυσμους ασθενων (ΙΚΑ) θησαύρισαν από κάθε λογής μιζα, extra, επιτροπές εκβιασμούς και κυκλώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή