Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ο ΕΟΠΥΥ για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων! Ο ΙΣΑ ζητά άμεση ανάκληση της απαράδεκτης επιστολής του ΕΟΠΥΥ που καλεί τους γιατρούς σε απολογία


Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014 19:06

Ο ΙΣΑ έλαβε γνώση του υπ´ αριθμ.πρωτ. 21825/12.06.2014 εγγράφου του ΕΟΠΥΥ, απευθυνόμενο στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, δυνάμει του οποίου καλούνται οι ως άνω ιατροί να παρέχουν έγγραφες απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία εκ τοις πράγμασοι δεν δύνανται να απαντηθούν!

Για μια ακόμη φορά οι γιατροί καλούνται να παραγκωνίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους, ώστε να μην βρεθούν υπόλογοι. Δυστυχώς γίνεται αντιληπτό ότι συνεχίζεται ο ανελέητος διωγμός των ιατρών μετά και από τις συνεχείς κλίσεις τους σε απολογία για φάρμακα, εξετάσεις, επισκέψεις, ενώ είναι αυτοί που έχουν βάλει πλάτη στο σύστημα και στον υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, που τους οφείλει ληξιπρόθεσμα από το 2010 και κάνει κούρεμα στα παλαιά και τρέχοντα 50%! Αυτούς τους ιατρούς που κάνουν κοινωνικό έργο σπιλώνει μονίμως.

Έχουμε τονίσει επανηλλειμμένως ότι ο ΙΣΑ τάσσεται υπέρ του ελέγχου. Άλλωστε τον επιζητούμε, αλλά με επιστημονικά και οχι λογιστικά κριτήρια! Έχουμε παραδώσει από τα τέλη Μάιου τις οδηγίες αναγραφής εξετάσεων για επιστημονικό έλεγχο και οι επαγγελματικές ενώσεις και ο ΙΣΑ με την επιτροπή που έχει συστήσει από 1,5 έτους κάνει προτάσεις για εξορθολογισμό. Πλην όμως η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ μόνο κατηγορίες ξέρουν να προσάπτουν και ο λόγος είναι γιατί προφανώς έχουν ανικανότητα υλοποίησης των προτάσεων! Είναι ποτέ δυνατόν να γνωρίζει εκ τω προτέρων ο ιατρός πόσο χρόνο χρειάζεται να αφιερώσει στον εκάστοτε ασθενή του; Περαιτέρω ο ΕΟΠΥΥ θέτει ερωτήματα προς τους γιατρούς, για τα οποία είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος να απαντήσει!


Από όλα τα ανωτέρω συνάγεται σαφώς η ανικανότητα της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ να διοικήσει! Ο ΙΣΑ ζητά ΑΜΕΣΗ αλλαγή ηγεσίας! Ήρθε η ώρα ο κος Κοντός να υποβάλλει την παραίτησή του, καθώς για ακόμη μια φορά κρίνεται κατώτερος των περιστάσεων ταλαιπωρώντας γιατρούς και ασθενείς!

Δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτός ο ανελέητος πόλεμος κατά των ιατρών, γιατί κάποιοι δεν είναι σε θέση να κάνουν την δουλειά τους!
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της ως άνω επιστολής και καλούμε τα μέλη μας που την έχουν λάβει να γνωστοποιήσουν στον ΙΣΑ τα στοιχεία τους, ώστε να επιληφθούμε του ζητήματος.

Ο ΙΣΑ θα θέσει όλα τα ανωτέρω στην συνάντηση που θα πραγματοποιήσει εντός των επόμενων ημερών με τον νέο Υπουργό Υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

14 σχόλια:

  1. Εάν ο καθένας μας έκανε αυτό που ΕΠΡΕΠΕ δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε.
    Σε όλα σχεδόν τα επαγγέλματα,ακόμα και στους Παπάδες, 15% περίπου είναι ΛΑΜΟΓΙΑ
    Ξέρουμε όλοι μας ότι πολλοί<>κάνουν αυτά που τους καταλογίζει ο ΕΟΠΥΥ και ακόμη χειρότερα όσον αφορά τις Ιατρικές πράξεις και τα αχρείαστα παραπεμπτικά, κυρίως υψηλού κόστους.Όσοι είναι υπόλογοι ΠΡΕΠΕΙ να τιμωρηθούν.Αυτοί που τιμωρήθηκαν τον Δεκέμβριο 2013 γλύτωσαν από την απεργία των Ικατζήδων και δέν ήταν αγγελάκια,άλλωστε μέ ένα πάτημα κουμπιού ξέρουμε ποιός είναι ποιός.
    Οι υπόλοιποι πρέπει να απαιτήσουμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στις σχέσεις μας με τον ΕΟΠΥΥ ή να παραιτηθούμε ΟΛΟΙ.Φυσικά τα 15% των προαναφερθέντων δεν πρόκειται να φύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ?

      Διαγραφή
    2. ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΤΙΣ ΤΙΜΩΡΕΙ.ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΠΟΙΝ ΑΣΘΕΝΗ ΕΓΑΨΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ Η ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΧΡΕΩΣΕΣ ΠΛΑΣΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Η ΠΡΑΞΗ.Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2013 ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ.ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ.

      Διαγραφή
    3. Μή με προσβάλλεις.Δέν λαϊκίζω.Αλήθειες λέω.

      Διαγραφή
  2. O ΙΣΑ καλα θα κανει να σταματησει τη λειτουργια του ,διοτι ποτε δεν υπερασπισε πραγματικα τα συμφεροντα ολων των ιατρων ,παρα την προβολη της εκαστοτε ηγεσιας του και τους εκλεκτους της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι λειτουργημα με 40 επισκεψεις απο τις 8εως τις 10πμ και 100 την ημερα συμβεβλημενος Ορθοπεδικος του ΕΟΠΥΥ στην Πατρα μαλλον πλακα κανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοβαρολογειτε? Για αυτό δεν μας παίρνουν στα σοβαρά. . Ποιους πάτε να καλυψετε? Αυτους που με μοναρχικο τροπο εχουν συμβαση και κοροϊδεύουν με πλαφόν την 5η μερα? Ενας νεος μη συμβεβλημενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι ,πρεπει να απολογηθουν αυτοι καποιοι συναδελφοι.Γιατι να τους καλυπτουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι συνταξιούχος διοικητικός υπάλληλος στην οικονομική υπηρεσία το ου ΙΚΑ σε μια πόλη της Βόρειας Ελλάδας. Αναφέρω λίγα στοιχεία τα οποία υπάρχουν και μπορεί να τα ελέγξει ο κάθε αρμόδιος αν και αμφιβάλλω γιατί δεν γίνεται έλεγχος.
    Ουρολόγος του ΙΚΑ με 20 χρόνια υπηρεσίας και προσέλευση 600 ασθενών(στοιχεία ΙΚΑ) 1700€μικτά
    Ουρολόγος συμβεβλημένος με ΕΟΠΥΥ στην ίδια πόλη στο ιατρείο 200 πελάτες 2000€+.περίπου 9000€ πράξεις μηνιαίως. Τα στοιχεία είναι προ διετίας.
    Ο πρώτος απολύθηκε.Ο δεύτερος συνεχίζει το πάρτυ απο ότι γνωρίζω.
    Υπάρχουν ακόμη πιο κραυγαλέα παραδείγματα σε άλλες Ιατρικές ειδικότητες και ειδικά σε φυσιοθεραπευτές. Επαναλαμβάνω ότι όλα τα δεδομένα υπάρχουν και μπορούν να ελεγχθούν.
    Έκανα παρέμβαση για να σταματήσει επι τέλους η απερίσκεπτη μπουρδολογία.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή θέλεις να μας πείσεις ότι ο γιατρός του ΙΚΑ δεν είχε ιδιωτικό ιατρείο,δεν είχε πράξεις,δεν είχε άλλα έσοδα-σύμβαση με ΕΟΠΥΥ και 150 επισκέψεις + του ΙΚΑ.Θα τρελαθούμε εντελώς!

      Διαγραφή
  7. Συμφωνώ πώς ολοι οι γιατροί δεν είναι άγιοι, όμως αυτή η ισοπέδωση , το ξεφτίλισμα ενός κλάδου επιστημόνων, δεν έχει ξαναγίνει. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΦΑΣΟΝΑΔΕΣ. Αν και οι φασονάδες σήμερα με τα γενόσημα επιβραβεύονται.
    Όταν η ιατρική επίσκεψη τιμολογείται απο το κράτος μπαταχτσή όσο ένας διπλός freddo και το δεχτήκαμε σαν τους λιγούρηδες, φταίμε ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ.
    Εάν κανένας δεν έκανε σύμβαση με εξευτελιστικές τιμές. Εάν απαιτούσαμε τα δεδουλευμένα μας απο το 2010 , με ποιούς θα έκανε περίθαλψη ο ΕΟΠΥΥ με πακιστανούς;
    Όσο δε για όσους είναι λαμόγια απο τον κλάδο μας, ΣΤΟΝ ΤΑΚΟ και αφαίρεση άδειας επαγγέλματος. Η ομαδική ξεφτίλα όμως και η άσκηση της δουλειάς μας με φόβο λογιστικό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ ΕΩΣ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΜΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ 9000 ΑΣ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ CLAW BACK ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΟ ΙΚΑ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΑΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΚΑΙ ΑΣ ΔΕΙ ΠΟΣΟ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια πάντα πείραζε στους κλέφτες και τα λαμόγια,όμως δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί τα λαμόγια ποτέ δεν ελέγχουν άλλα λαμόγια.Αλλωστε από την αρχαιότητα:Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.Είμαι πολύ περήφανος που δεν είμαι τέτοιος γιατρός,όπως και πολύ περήφανος που γνώρισα στην υπηρεσία μου και συνεργάστηκα με πραγματικούς Λειτουργούς.
      Από εμένα ΤΕΛΟΣ.Συγνώμη για την ενόχληση.Τελικά στην Ελλάδα όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.Ξεσκεπάστε μόνοι σας τα λαμόγια.

      Διαγραφή
  9. ειναι κοινο μυστικο συναδελφοι οτι τα λαμογια που εφεραν τα πραγματα εδω στα ταμεια ειναι τα ιδια που λυμαινονται το χωρο αντι να κανουν αυτοκριτικη εννοω ωρισμενες ειδικοτητες ,ξερουν ολοι στο χωρο παρασυρουν και ειδικοτητες που δεν ελαβαν μεροσ στο παρτυ και τωρα ειναι απεξω λιγη αξιοπρεπεια δεν βλαπτει μετα κοπτονται για τον ασθενη δεν πρεπει να κανει κανεισ συμβασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή